корона-вирус-земя-пандемия

Въпреки че много хора се завърнаха наскоро в училище и работят, и започват да се движат с по-малко ограничения, не може да се отрече, че животът се е променил значително от това, което е било преди пандемията.

Да, все още е странно да виждаме всички около нас в магазините да носят маска. Но един от най-тревожните аспекти на всичко това е как пандемията е била използвана, за да ни лиши от свободите. Разбира се, никой не иска да разпространи тази болест сред уязвими хора, но къде спира всичко това?

Документ от Фондация Рокфелер /който може да видите тук/ наскоро беше обект на дискусии в някои кръгове, поради това колко зловещо изглежда предсказването на ситуацията, в която се намираме сега. Разбира се, голяма част от това, с което си имаме работа, може да се очаква с глобална пандемия – и това е нещо, за което здравните експерти предупреждават, че може да се случи. Всъщност са направени много симулации, за да се разбере как обществото може да се справи с подобен инцидент.

Но сценарият „Lock Step“, описан в „Сценарии за бъдещето на технологиите и международното развитие“ на фондация Рокфелер, отвежда това по-далеч от типичната симулация на реагиране в болницата, например, очертавайки сценарий на военно положение след пандемия, при която всеки охотно се отказва от суверенитета в името на защитата на здравето, докато гражданските вълнения нараснат до степен да свалят правителствата. Това е само един от четирите потенциални сценария, описани в 10-годишния документ.

Документът се отнася до теоретичен нов грипен щам с произход от диви гъски, който бързо завладява и най-подготвените страни, заразявайки близо една пета от световното население и убивайки 8 милиона души, включително много здрави млади хора.

Някои пасажи звучат така, сякаш описват това, което преживяваме сега. Помислете за следното твърдение от документа: „Пандемията също имаше смъртоносен ефект върху икономиките: международната мобилност както на хората, така и на стоките спря, инвалидизирайки индустрии като туризма и прекъсвайки световните вериги на доставки. Дори на местно ниво оживените магазини и офис сгради седяха месеци празни, лишени както от служители, така и от клиенти. „

В резултат на това при този сценарий националните лидери, които наложиха строги ограничения и правила, запазиха и дори засилиха тази силна хватка и станаха още по-авторитарни, след като пандемията завърши.

Някои граждани се отказаха от някои от своите свободи и неприкосновеност на личния живот, подобно на това, което виждаме сега: „Гражданите с готовност се отказаха от част от суверенитета си – и от неприкосновеността на личния живот в замяна на по-голяма безопасност и стабилност. Гражданите бяха по-толерантни и дори нетърпеливи за насоки и надзор, идващи „отгоре“, а националните лидери имаха повече свобода да налагат ред по начините, които сметнаха за добре “.

Въпреки това хората в крайна сметка се умориха да бъдат контролирани и възникна конфликт с млади хора, които загубиха статута и възможностите си в пандемията, подбуждайки голяма част от вълненията. Граждански протести свалиха правителствата и светът започна да се разпада.

Накъде е насочено всичко това?

Никой не може да каже накъде ще ни доведе настоящата пандемия, но със сигурност е в сферата на възможността всичко да се окаже по подобие на този сценарий – макар че не би било толкова изненадващо, ако всичко се играе по начин, който глобалистичните интуиции като Фондация Рокфелер биха били твърде щастливи да се възползват по някакъв начин.

След като Джон Д. Рокфелер успя да създаде изключително доходоносен монопол върху фармацевтичните продукти, подкрепен от медицинските училища в началото на 1900 г., като разруши естествената и билкова медицина – на която днес се гледа като на фалшива медицина, благодарение на неговите усилия – човек наистина трябва да се запита какво следва и защо Фондация Рокфелер толкова се интересува от такъв сценарий. Има толкова много възможности за възползване от тази болест – и още повече възможности да убедите уплашените хора да предадат своите свободи.

Автор: Cassie B.

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *