(NaturalNews)

Много често хората изхвърлят частите на плодовете и зеленчуците, които считат за нездравословни. Не само, че този навик е прахоснически, но това може да означава, че хората пропускат ползи за здравето, за които никога не са и помисляли. Например, докато много хора са склонни да обелват белите нишки на портокалите, смята се, че тези влакна имат най-висока концентрация на флавоноиди. Що се отнася до кивито, напълно е безопасно да се яде мъхестата кафява кожа, тъй като тя съдържа три пъти повече фибри от плътта. Интересно е, нали?

Въпреки това, една част от храната, която хората изглежда най-малко вероятно обмислят за ядене е кората от диня. Те ядат динята чак до кората и след това я изхвърлят. Има тонове здравни ползи в яденето на кора от диня.

Едно предупреждение: Не яжте най-външния, зелен слой, който е прикрепен към кората, тъй като това може да доведе до стомашно разстройство.

Ползи за здравето от яденето на кора от диня

1) Бори се със свободните радикали

Според Списанието за Науката на Храните и Земеделието, цитрулинът е съединение, намиращо се в кората от диня, което играе роля в прогонването на свободните радикали. То се превръща в аминокиселина, която в крайна сметка осигурява защита и поддържа  сърцето и имунната система и не позволява на вредните токсини да пребивават в организма.

2) Може да повиши либидото

Изследователи от Центъра A&M за Подобряване на Плодове и Зеленчуци в Тексас отбелязват, че цитрулинът помага на кръвоносните съдове да се отпускат и дори може да помогне с еректилна дисфункция. Всъщност, способността му да стимулира кръвния поток кара цитрулинът от диня да бъде считан като „Виагра на природата.“

3) Загуба на тегло

За пореден път, цитрулинът влиза в играта. Проучвания показват, че консумирането на цитрулин води до 30 процента по-малко наддаване на тегло. Мисълта е, че цитрулинът в кората води до по-малко мускулна умора, поради което позволява на хората да продължат времето на своите тренировки и следователно да управляват по-добре теглото си.

Начини да се яде кората от диня, включват избора на органична диня и добавянето ѝ към шейкове или просто ядене, по-дълбоко в бялата част на кората, когато се яде сочната диня.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *