Нови изследвания показват, че консумацията на суров, пулверизиран чесън всеки ден, намалява риска от рак на дебелото черво и белия дроб (и евентуално на други, но само тези два са изследвани досега) доста драматично – 40% и дори повече. Смята се, че основната причина за драстичното намаляване на риска от рак е съединението алицин.

Количеството чесън, консумирано от пациенти, които са имали тази мощна противоракова полза, обикновено е еквивалентно на 1-3 скилидки чесън на ден. Не е ясно дали има специално съединение, което предизвиква този мощен ефект срещу рака или е по-скоро полезно взаимодействие между няколко мощни съединения и антиоксиданти, открити в чесъна.

Изследователите смятат, че дори хора, които имат предшестващо увреждане на белодробната тъкан, текущи и минали пушачи могат да се възползват от тази противораков ефект. В края на краищата, белодробната тъкан може да бъде повредена от много други токсини, различни от цигарения дим, като замърсяването на околната среда, токсични домакински спрейове и ароматизатори, както и различни други инхалационни токсини.

Чесънът също често е цитиран, когато става въпрос за холестерол и здраве на сърцето и в редица други проучвания по темата. Той е доказал, че може да бъде мощен вазодилататор, което означава, че спомага да държи кръвоносните съдове отворени и спокойни, така, че кръвта да може да тече по-свободно. Също така е показал, че може да държи нивата на нездравословния холестерол ниски.

Как да го ядете, без да  повлиява зле на стомаха или да засяга дъха ви.

Чесънът има лоша страна, а именно острия мирис, който придава на дъха ви. Той може да се задържи в продължение на часове, ако не се прилага метода, който много хора използват, да дъвчат и поглъщат цели скилидки пресен чесън.

Най-добре е да имате вода из устата си по време на дъвченето на чесъна. Това гарантира, че чесънът е наистина пулверизиран, тъй като това е начинът, по който мощното съединение алицин се освобождава и може да се усвоява и абсорбира правилно от тялото.

Ако не го дъвчете с вода в устата си, ще усетите колко парлив наистина е чесънът в суров вид. Може дори да предизвика болки в корема, ако не го вземате правилно, защото той е изключително мощен.

 

Автор: Bentley Phyllis

Източник: http://blogs.naturalnews.com/eating-raw-pulverized-garlic-every-day-reduces-risk-lung-bowel-cancer-40/

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×