(NaturalNews)

Моно-плодовата диета или яденето на един вид плод, без да се въвеждат каквито и да било други плодове или храни за дълги периоди от време е често срещан хранителен начин на живот за много хора. Просто проверете онлайн и ще ви стане ясно, че много хора живеят живот в моно-плодовата земя, подготвяйки моно ястия, предприемайки пътувания до „Банановия Остров“ (образно казано) и закупувайки плода си по избор на едро.

Да, моно-плодната диета наистина работи

Една жена на име Юлия Тарбат се кълне в този начин на живот, както прави и мъжа ѝ. Тя предпочита банани по-специално, тъй като те са лесно достъпни, здравословни и изгодни. Тя е известна с това, че не яде нищо друго освен банани и обилно количество вода за повече от 12 дни, като казва, че понякога може да добави зелени зеленчуци като целина. Тя казва, че в допълнение към изпитването на нулеви странични ефекти, способността ѝ да се съсредоточава и да бъде по-креативна са се повишили. Бонус: кожата и е станала по-гладка в процеса.

Съществува и друга популярна жена Фрили – Банановото Момиче, която споделя видеоклипове и блогове за своите преживявания в моно-плодовия свят. Може би тя е най-известна със своята диета „30 банана на ден“. Веднъж, след като се е борила с хранителни разстройства и низходяща спирала в живота, в крайна сметка тя се качва на борда на суровия вегетариански начин на живот, за който моно-плодната диета не е непозната. Сега тя е психически и физически здрава.

Успехите на хората на моно-плодни диети, независимо дали ги правят за дълго или само за кратък период от време, за да преодолеят състояние, са много. Историите са много, включително и един човек, който излекувал акнето си с диета само с ябълки.

Не, моно-плодните диети наистина не са най-добрата идея

Въпреки това, има и такива, които смятат, че моно-плодните диети не са добри за нас, придържайки се към мисленето „всичко в умерени количества“.

Сред тях е регистрираният диетолог Кристен Уайт, която призовава хората да разберат, че консумацията само на един плод за дълго време може да изчерпа телата ни от цялата гама от хранителни вещества, от които се нуждае, за да функционира оптимално, „като например богатите на въглехидрати храни“. Уайт казва, „в плодовете липсват есенциални мастни киселини и аминокиселини, които биват предоставени от други групи храни, като например месо, ядки и бобови растения.“

Консумирането на големи количества плодове също така може да разстрои храносмилателната ни система и да доведе до неприятни ситуации, като газове, спазми и разхлабени изхождания.

Когато става въпрос за загуба на тегло, експертът по диета и фитнес д-р Мелина Джамполис предупреждава за гледането на плодовете като „свободна храна“. Тя казва, че „плодовете имат почти три пъти повече калории на порция отколкото невъглехидратни зеленчуци“, което лесно може да повиши теглото, отколкото да го свали.

Ясно е, че всеки човек избира да яде по различни причини. Във всеки случай, обаче, не забравяйте, че е най-добре да избирате органични храни.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×