Ядките могат да намалят риска от рак. Най-мащабното проучване, правено досега, относно това как яденето на ядки влияе на смъртността, бе извършено наскоро от Харвардския университет. Проучването включвало 119 000 жени и мъже, които са консумирали ядки обикновено всеки ден в продължение на 30-годишен период и е установено, че са имали с 20 процента по-малка вероятност да умрат по време на изследването, отколкото хората, които не са консумирали ядки.

В допълнение, нивата на рисковете на смърт са били в пряка зависимост от количеството изядени ядки. Участниците в проучването, които ядели различни черупкови и други ядки, като орехи, шам фъстък, бадеми и фъстъци намалили риска от смърт от рак с 11 процента, а от сърдечно-съдови заболявания с 29 на сто.

Факти за това как ядките може да намалят риска от рак

Изследователите взимат под внимание и факта, че освен пряката връзката между ядките и намаляване на смърт от рак и сърдечно-съдови заболявания има и други косвени обстоятелства, които могат да допринесат за по-добро здраве.

Например, хората, които ядат ядки, са по-малко склонни да ядат солени пържени картофи. Хората, които консумират ядки са по-склонни да тренират и правят упражнения. По същия начин, почитателите на ядки са склонни да ядат листни зеленчуци на салати, които биха могли да им помогнат и да поддържат фигурата си. Те често са непушачи. Участниците в това проучване като цяло били много по-здрави, благодарение на здравословните ядки.

Ядки, наддаване на тегло, както и оптимално здраве

Сред повечето хора е разпространено схващането, че тези, които ядат ядки напълняват много. Резултатите от проведени проучвания показват точно обратното, а именно, че консумацията на ядки води до загуба на тегло и поддържане на здравословно тегло. Трудно е да се определи кои ядки са най-подходящи за нашето здраве. Здравните специалисти препоръчват консумация на смесени ядки, за да се намали риска от рак и сърдечно-съдови заболявания. Освен това, Администрацията по храните и лекарствата съветва да се яде най-малко по една шепа ядки всеки ден.

Въпреки че и други фактори може да са повлияли на по-доброто здраве на участниците в изследването, изследователите са категорични, че ползите от консумацията на ядки са много и най-вече, че може да намалят риска от рак. Те стигат до това заключение след извършване на много сложен анализ и разделяне на лицата от изследването на групи с и без диабет, пушачи срещу непушачи, плюс интензивни и неинтензивни трениращи. Съветваме ви да включите ядки в своята диета, за да се раздвате на по-добро здраве.

Автор:  George Zapo

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×