(NaturalNews)

Бонбоните от женско биле са любима бърза закуска за много хора. Благодарение на своя сладък вкус и мека плътност, те са бърза закуска за хора от всички възрасти. Тези бонбони, обаче, не са единствената форма на женско биле и химикалите и добавените захари отменят всякакви ползи за здравето. Женското биле е било използвано за медицински цели в продължение на много години. За тази цел, женското биле идва във форма на таблетки и капсули. Освен това, има чайове от женско биле, които могат да се ползват.

Въпреки че женското биле е около петдесет пъти по-сладко от захарта, то съдържа значително по-малко калории, от рафинирания вид. Това прави женското биле идеална закуска за хората, които искат да задоволят жаждата за сладко, без да приемат много допълнителни калории. В допълнение, има съвременни ползи от женското биле.

Може да помогне за изчистване на кожата

За хората, които имат акне, увеличаването на приема на продукти, които съдържат женско биле би могло да бъде полезно. Корейски изследвания показват наскоро обещаващи резултати на мехлем, съдържащ женско биле и прилаган към лицето. Белези и петна от акне са били намалени, както и сърбеж, свързан с екзема и псориазис.

Може да помогне със загуба на тегло

Въпреки че изследванията, които са насочени към тази полза са все още в началото си, предварителните данни са обещаващи. Женското биле съдържа флавоноидно масло, което може да помогне за намаляване на количеството на мазнините в тялото.

Може да помогне за регулиране на хормоните

С напредването на възрастта, нивата на хормоните на жените започват да варират. Това може да доведе до различни симптоми, включващи горещи вълни, депресия, наддаване на тегло и др. Наскорошни проучвания показват, обаче, че когато консумират женско биле, жените могат да намерят облекчение от горещи вълни с около 80 процента. Това е така, защото в женското биле има съединение, което имитира естрогена, помагайки за намаляване на симптомите.

Може да предостави облекчения от язви

Хората, които страдат от язви на стомаха, често причинени от стресори на модерния начин на живот, могат да намерят облекчение от консумацията на женско биле. Ако даден човек чувства болка, добър начин да се намали образуваната стомашна киселина е чрез релаксираща чаша горещ чай от женско биле.

Може да помогне за спиране образуването на херпес

Херпеси, причинени от вируса херпес, могат да предизвикат голяма социална стигма за тези, които страдат от тях. Има изследвания, обаче, които показват, че женското биле може да помогне за намаляване на тяхната тежест. Женското биле съдържа съединения, които помагат за увеличаване  производството на протеин, който се освобождава от организма в отговор на вируси и други видове патогени.

Женското биле има много релаксиращи и лечебни ползи, които го правят много важна част за всяко шкафче за билки. Макар че има различни бонбони на разположение, които съдържат женско биле, чаят, таблетките и капсулите предоставят по-добри методи, които хората могат да използват, за да се възползват от предимствата на женско биле.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *