Възпалението не трябва да се игнорира. Изследователите са го свързали с множество хронични заболявания, включително рак, Алцхаймер, диабет, инсулт и сърдечни заболявания. Хубавото е, че може да се бори възпаление и болка с ядене на противовъзпалителни храни.

Билките, описани долу са също и алкални, което означава, че ще намалят киселинността в тялото.

1. Гравиола: гравиолата има мощни противовъзпалителни свойства, от които могат да се възползват хора с болки в ставите, артрит и подагра. Този плод има противоракови свойства, а листата му помагат при паразитни инфекции, хипертония и стомашни заболявания.

2. Чай от липов цвят: този чай може да е от полза за хората, които страдат от главоболие. Той може да намали болка, причинена от артрит, подагра и други възпалителни състояния. Добре е да отбележим, че този чай намалява кръвното налягане и намалява подуването, причинено от артрит.

3. Сарсапарила (Sarsaparilla): тази билка съдържа съединения, които намаляват болки в тялото. Тя също може да облекчи болка от артрит и подагра. Можете дори да я използвате за лечение на болки в мускулите.

4. Листа от кафяви водорасли (Bladderwrack): Ако искате да намалите болка, възпаление или подуване, причинени от артрит или подагра, това е което ще ви помогне. Оказва се още, че тази билка може да лекува затлъстяване, проблеми с щитовидната жлеза и подобряване на кръвообращението.

5. Чай от репей: този чай може да се бори с възпаление, тъй като съдържа инулин, вид влакно, което премахва токсините и възпалението на червата. Тя може да помогне за предотвратяване на диария и чревни проблеми.

6. Чай от синя върбинка: той има мощни противовъзпалителни свойства, като облекчаване на болката при хора с артрит и подагра. В действителност, тази билка може да намали болката при мъже с камъни в бъбреците.

7. Бодлива круша: този плод е антиоксидант и има противовъзпалителни свойства, които елиминират възпаление сред страдащите от подагра и артрит. Имайте предвид, че може да се прилага локално за борба с възпалението.

8. Градински чай: хората, които страдат от стомашно-чревни и дихателни възпаления могат да се възползват от пиенето на отвара от градински чай. Той може също да понижи кръвното налягане и намалява възпалението при пациенти с артрит.

9. Дафинови листа: тези листа съдържат фитонутриенти с мощни противовъзпалителни свойства. В действителност, дафиновите листа може да намалят възпалението в цялото тяло.

10. Burro банани: тези банани могат да намалят възпаление, болка и подуване поради силните си противовъзпалителни свойства. Хората, които страдат от артрит могат да се възползват от тях.

Добре е да отбележим, че сусамово масло също много добре може да намали възпалението при хора с подагра и артрит.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://www.naturalnewsblogs.com/10-alkaline-herbs-eliminate-inflammation-pain-body/

Напиши коментар

Добави обява

×
×