Регулиране нивата на кръвната захар може да помогне на ограничаване на апетита и намаляне на риска от диабет. Плюс това, ще даде тласък на енергийните нива и ще премахне умората. Но преди да видите кои са най-добрите билки за понижаване на кръвната захар, първото и най-важно нещо, което трябва да направите е да избягвате захар и нездравословна храна, за да се предотвратят пикове на кръвната захар.

Това са билките, които можете да използвате за понижаване на кръвната захар.

1. Канела: изследванията показват, че канелата може да регулира нивото на кръвната захар. Тя има антихипергликемични свойства, които позволяват да се намали нивото на кръвната захар. Тя също така насърчава инсулинова чувствителност, следователно позволява на клетките да използват глюкозата правилно.

2. Момордика (горчив пъпеш): тази билка е с родина в южната част на Китай. Тя може да намали нивата на глюкозата, тъй като подобрява храносмилането на въглехидратите. Ако се използва редовно, може също да помогне при инсулинова резистентност.

3. Чили на прах: изследване установява, че чили може да увеличи секрецията на инсулин с до 24 процента. И това ще направи по-лесно регулирането на кръвната захар.

4. Розмарин: проучване установява, че розмаринът е също толкова ефективен както и медикаментите с рецепта, които се борят с диабет. Тази билка е още по-ефективна, когато е прясна.

5. Жен-шен: тази билка пази клетките, които произвеждат инсулин и насърчава освобождаването на инсулин. Тези ефекти помагат да се намали нивото на кръвната захар.

6. Чесън: чесънът е богат на съединения, които разширяват кръвоносните съдове и това помага за намаляване на кръвното налягане. Тези съединения също така помагат за регулиране на нивата на кръвната захар и контрол на холестерола. Имайте предвид, че топлината може да отслаби тези съединения, така че добавяйте чесън 5 минути, преди да завърши готвенето.

7. Магданоз: изследване на животни установило, че тази билка може да намали нивата на кръвната захар и подобри функцията на черния дроб. Имайте предвид, че отнема около един месец, за да се усетят тези ползи. Чувствайте се свободни да добавите магданоз към шейкове, супи и салати.

8. Куркума: Куркуминът насърчава правилното използване на глюкозата от клетките. Всъщност, едно проучване показа, че куркуминът може да намали риска от диабет при хора с преддиабет. Добавяйте куркума към ястия или използвайте куркума като добавка.

9. Нийм: екстракт от листа на Нийм може да понижат кръвната глюкоза и подобрят инсулиновата чувствителност. Също подобрява кръвообращението и намалява кръвното налягане.

10. Сминдух: семена или листа от сминдух могат да помагат за регулиране  нивата на кръвната захар. Не само това, но тази билка може, също така, да засили вашия метаболизъм.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://www.naturalnewsblogs.com/10-herbs-lower-blood-sugar-naturally/

Напиши коментар

Добави обява

×
×