Ако гледате тенис турнир ще забележите, повечето спортисти ядат банани по време на почивките. В действителност, бананите са любимият плод за повечето спортисти. И за това има добра причина – те повишават енергийните и електролитни нива.

Но от бананите се възползват не само спортистите. Този плод има ползи за здравето, които са доказали, че са по-ефективни от някои медикаменти. Тук са 10 здравни проблема, които бананите решават.

1. Бананите облекчават депресия и подобряват настроението

Изследванията показват, че бананите съдържат съединение триптофан, което увеличава спокойствието, релаксацията и намалява депресия и тревожност. Винаги предпочитайте банани, тъй като те са по-безопасни и по-здравословни от антидепресантите.

2. Бананите предпазват костите

Бананите са богати на калий, който противодейства на негативните ефекти от натрий. Висок прием на натрий може да попречи на абсорбцията на калций в костите и съответно да доведе до по-ниска костна маса и плътност.

3. Бананите помагат за регулиране на анемия

Бананите са богати на желязо, което подобрява производството на хемоглобин в кръвта. От тях може да се възползват хората с анемия.

4. Намаляване на запек

Бананите са богати на фибри, които помагат при запек. Те могат също така могат да подобрят движението на червата и намалят стомашни разстройства.

5. Бананите увеличават силата на мозъка

Ако страдате от мозъчна мъгла или липса на концентрация, яденето на банани може да помогне. Те са богати на витамин B и калий, за които изследвания показват, че подобряват мозъчната функция.

6. Бананите елиминират киселини в стомаха

Бананите могат да елиминират киселини, защото те имат антиацид ефект в организма. Ако усетите парене зад гръдната кост изяжте един или два банана.

7. Спиране на цигарите

Бананите могат да помогнат на хората, които се опитват да се откажат от пушенето. Те са богати на калий и магнезий, който помага за намаляване на ефектите от спирането на никотина.

8. Подобряване на сърдечно-съдовите заболявания

Едно изследване, публикувано от италиански и британски изследователи, открива, че яденето на банани за закуска може да намали риска от инсулт и намаля кръвното налягане. Друго проучване показва, че бананите могат да намалят смъртните случаи, свързани с инсулт, с 40 процента.

9. Контрол на язви

Бананите намаляват киселинността в стомаха и намаляват последствията от язви.

10. Бананите регулират телесната температура

Бананите са били традиционно използвани за понижаване на температурата при бременни жени. Консумирането на банани със сигурност ще ви накара да се чувствате по-добре, защото те ще ви охладят и успокоят.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-health-problems-bananas-solve-better-medication/

Напиши коментар

Добави обява

×
×