(NaturalNews)

Подправките са широко използвани за повишаване на здравето и благополучието. Младежи, хора в напреднала възраст и всеки, който се опитва да открие по-здравословен начин на живот, може да се възползва от използването на подправки при готвенето на ястия. Простото добавяне на няколко вкусни подправки към храната е всичко, което е необходимо. За тези, които не биха искали да готвят или дори да се научат, тази информация все пак може да бъде полезна, тъй като те могат да дадат предложения на други в дома, които са по-склонни да готвят.

Вреда на околната среда

За всеки, който се нуждае от детоксикация на черния дроб, дебелото черво, бъбреците или лимфната система на тялото, подправките са начин за това! Светът около нас е пълен с токсини, замърсяване и бактерии, които са вредни. Всеки човек се нуждае от помощ в борбата с проблемите на околната среда, които постоянно нараняват хора; особено тези, които са по-чувствителни, имат заболявания или са по-възрастни. И толкова много хора вземат синтетични лекарства на дневна база. Защо не се опитаме да балансираме неестественото и естественото, за да получим оптимално здраве и благополучие?

Примери за подправки и какво могат да направят за тялото:

  • Куркума – Мощен антиоксидант, който трябва да се съчетава с пипер, за да бъде най-ефективен. Антиоксидантите помагат на тялото да се самовъзстановява след токсично претоварване.

 

  • Индийско орехче – Тази широко използвана подправка идва от вечнозелено дърво и се използва за направата на яйчен пунш. Тя може да помогне за засилване на кръвообращението, както и за отърване от нездравословни, токсични клетки в организма.

 

  • Черен пипер – Всичко пикантно спомага за повишаване на обмяната на веществата и кръвообращението на организма, включително и пипера. Той се използва също и като дезинфекциращо средство за незначителни ожулвания и порязвания.

 

  • Джинджифил – Джинджифилът е чудесен за болка, както и храносмилателни проблеми като гадене. Хранителните вещества от храната се абсорбират по-лесно, когато към рецептата се добавя джинджифил.

 

  • Червена детелина – Използва се за предменструален синдром, проблеми с менопауза и прочистване на кръвта. Казва се, че създава усещане за спокойствие, за да се насърчи по-добър сън.

 

  • Чесън – Чесънът е широко използван за предотвратяване на настинки, грип и пневмония по време на зимните месеци, тъй като е имуностимулиращ агент. Чесънът може да понижава холестерола, кръвното налягане и кръвната захар. Той може да се използва за много повече, така че го разучете по-задълбочено, ако сте диагностицирани със заболяване.

 

  • Розмарин – Тази подправка помага за циркулацията на кръвта и стимулира и прочиства нервната система, която се състои от мозъка и гръбначния мозък и е най-важната система в организма.

 

  • Магданоз – Магданозът помага на организма в естествения процес на почистване, поради високите си нива на хлорофил. Магданозът може да помогне при болка от артрит и сърдечно-съдови заболявания, защото съдържа омега-3 мастната киселина, алфа-линоленова киселина.

 

  • Мащерка – Мащерката съдържа калций, желязо и манган, които работят като антисептични и антибактериални агенти. Тя помага за облекчаване на респираторни проблеми.

 

  • Карамфил – Ако имате зъбобол, не забравяйте да добавите карамфил към храната си. Тази подправка може да помогне с храносмилането и други болки в тялото.

 

Неочаквани резултати

Много хора се стремят да достигнат чистота в тялото, ума и душата и полагат големи усилия, за да ги получат. Мъже, жени, младежи и възрастни хора, наред с тези, които се фокусират повече върху естественото здраве, могат да получат тази чистота и сила, чрез добавяне на нещо толкова просто като подправка към техните рецепти.

Творческите умове нямат никакъв проблем с огъване на правилата, за да променят дадена рецепта – никога не знаете какво може да се измисли накрая!

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×