Ашваганда е супер-билка, която трябва да използвате всеки ден. Науката показва, че тя може да ви помогне да изглеждате по-млади, да възстанови енергията ви, както и да се бори с болестите.

Можете да намерите Ашваганда (Ashwagandha) билкова добавка в почти всеки магазин за здравословни храни. Нека да разгледаме ползите за здравето, които ще изпитате след употреба на тази билка.1. Подобряване здравето на щитовидната жлеза

Ашваганда е известна за балансиране на хормони. Едно проучване при животни е установило, че поемането на Ашваганда в продължение на 20 дни подобрява функцията на щитовидната жлеза. От тази супер-билка може да се възползват хора с хипо- и хипертироидизъм.

2. Засилване на мозъчната функция

Стрес (физически и емоционален), тревожност, депресия и ниска функция на мозъка. Проучванията показват, че Ашваганда облекчава стрес, депресия и тревожност. И това може да намали симптомите при пациенти с болестта на Алцхаймер.

3. Борба и лечение на рак

Ашваганда убива съществуващите ракови клетки и възпрепятства растежа на нови ракови клетки. Различни изследвания показват, че тя може да се бори с рак на дебелото черво, яйчниците, белите дробове, мозъка и рак на гърдата.

4. Намаляване на надбъбречната умора, кортизол и хроничен стрес

Надбъбречна умора и стрес са причина за наддаване на тегло, липса на сън и по-висок риск от хронични заболявания. Изследванията показват, че Ашваганда може да намали нивата на кортизол, стрес, сърдечната честота и кръвното налягане.

5. Контрол на кръвната захар

Ашваганда помага за балансиране нивата на кръвната захар и подобрява инсулиновата чувствителност. Според изследване, ако сте приемали тази билкова добавка в срок от 30 дни, нивото на кръвната ви захар ще се намали.

6. Подобряване на спортните постижения

Ако сте спортист, най-вероятно сте чували за Ашваганда. Не само, че тя засилва издръжливостта, но тя също така намалява болката и изостря мозъка. Тя може да бъде полезна, ако искате да  изградите мускули или да изгорите мазнини.

7. Увеличава тестостерона

Ашваганда увеличава тестостерона и помага при безплодие. В проучване, безплодни мъже са имали по-висок брой и по-голяма подвижност на сперматозоидите, след прием на тази билка. Техните нива на тестостерон са били увеличени.

8. Намаля възпалението

Възпалението е свързано с почти всяка болест. Ашваганда намалява възпалението и болки в ставите при хора с артрит.

9. Подобрява настроението

В едно проучване, участниците, които приемали Ашваганда в продължение на 12 седмици, съобщават, че имали по-добро настроение, отколкото преди.

10. Защита на имунната система

Проучване след проучване са доказвали, че Ашваганда укрепва имунната система.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-powerful-health-benefits-ashwagandha-super-herb-include-blood-sugar-thyroid-health-andrenal-health-anxiety/

Напиши коментар

Добави обява

×
×