10 ранни признаци на диабет

Контролирането на диабет може да бъде по-лесно при една по-бърза диагностика, така че тук са 10 ранни признаци на диабет.

Ако знаете, че имате диабет, то това има и добра страна: поне знаете за това. Смята се, че диабетът засяга някъде около 24 милиона американци, но само около 18 милиона са наясно с това. Ето защо тази болест е известна още като “тих убиец”. Не можете да се отървете от нея, но можете да я управлявате. Управлението на диабета е много по-лесно, ако вашият лекар е в състояние да получи ранна диагностика, тъй като ще бъдете в състояние да научите за най-добрите диабетни храни, оборудване и лечение, преди болестта да е напреднала твърде далеч.

5 признака, че може да имате диабет тип 1

Телата ни използват инсулин за прехвърляне на захарта (глюкозата) от кръвта в клетките, които се нуждаят от нея. Някои хора с диабет тип 1 не разполагат с необходимия инсулин, за да направят този трансфер. Тази липса на глюкоза в клетките води до някои симптоми на диабет тип 1, които могат да бъдат ясни още преди да се знае, че имате това заболяване. Диабет тип 1 обикновено ни покосява, когато сме млади, но технически може да се случи във всеки един момент. Това е хронично заболяване, което след като получите ще имате целия си живот, но ако сте в състояние да получите ранна диагностика, управлението може да бъде по-лесно. Тук са 5 признаци, че може да имате диабет тип 1:

1. Прекалена умора и раздразнителност. Всички ние сме сънливи понякога и когато се чувстваме така дори сме склонни да ставаме раздразнителни. Ако тялото не може правилно да използва своята глюкоза, може да откриете, че едва ще имате сили да се изправите от дивана.
2. Силна жажда. Въпреки, че телата ни използват жаждата, за да покажат, че сме с ниско съдържание на вода, прекомерната жажда не е нормална и може да бъде ранен индикатор за диабет.
3. Често желание за уриниране. Ако постоянно се събуждате в средата на нощта, за да се отправите към банята, това може да е признак на диабет.
4. Силен, постоянен глад. Ако постоянно изпитвате силен глад, то това може да означава, че нивата на инсулина и глюкозата ви може да са повредени.
5. Бърза загуба на тегло. Понякога необяснима и бърза загуба на тегло може да бъде знак за диабет, така че ако това се случи, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар.

Ако виждате някои от тези симптоми в ежедневния си живот, тогава е препоръчително да отидете на лекар и да се тествате за диабет.

5 признаци, че може да имате диабет тип 2

Докато диабет тип 1 включва неспособността на тялото да произвежда инсулин, диабет тип 2 е вариант на болестта, при който клетките на черния дроб, мускулите и мастните клетки не са в състояние да реагират на инсулина по правилния начин. Трудността с тип 2 е, че неговите симптоми могат да не се покажат в продължение на години, докато най-накрая се проявят с пълна сила. Диабет тип 2 може да засегне повече от просто жажда, глад, както и посещения до тоалетната, така че симптомите на този диабет може да включват някои от горепосочените, както и симптомите, изброени по-долу:

6. Лоша циркулация. При лоша циркулация на кръвта може да имате суха и сърбяща кожа.

7. Кожни заболявания. Различни кожни заболявания, като акантозис нигриканс, която причинява потъмняване на кожата под мишницата или около врата, може да е признак на диабет тип 2.

8. Изтръпналост и скованост, подуване и дори пареща болка в ръцете и краката. Това би означавало, че диабетът е започнал да засяга нервите.

9. Бавно зарастващи рани и инфекции. Ако порязвания и натъртвания отнемат прекалено дълго време за да зарастнат, това може да бъде общ признак на диабет.

10. Влошаващо зрение. Замъглено виждане или виждане на случайни плаващи неща и дори петна от светлина, може да бъде ранен индикатор за диабет.

Ако сте забелязали тези симптоми, трябва да поговорите с лекар.

Бъдете в безопасност и посетете вашия лекар за тестване за диабет!

Ние вярваме, че е възможно да се живее приятен и пълноценен живот с диабет, стига да знаете как да управлявате правилно заболяването. Не се колебайте да запишете час с Вашия лекар, за да проверите дали симптомите, които изпитвате, може да са признаци на диабет. Важно е също да се знае, че понякога хората с диабет нямат симптоми. Ето защо е добра идея да правите редовна проверка с вашия лекар.

 

Автор:  jee nurri

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-early-signs-diabetes/Един коментар на 10 ранни признаци на диабет

  1. josslin каза:

    Аз бях на ръба да мина на инсулин. Препоръчаха ми билковитата тинктура “Дълголетие”. Почнах като на шега , но след 3 месеца прием вече всички изледвания ми в норма. Продължавам да си пия тинктура “Дълголетие” за да си затвърдя резултатите и да не стигам до омагьосаната въртележка . Хората, които я предлагат са помогнали на много такива като мен , така че без да правя реклами ги препоръчвам. Знам ,че пътя е дълъг но има изход. Аз я взимам от тук http://www.badizdrav.esy.es

Вашият коментар