Ние всички знаем, че нашите тела таят някои доста гадни неща, но добрата новина е, че повечето от тях са там само временно. Много от тези организми, обаче пребивават в тялото ви и нямат намерение да го напускат.

1. Спаргана (Spargana)

Това е тения, паразит, която влиза в тялото и се насочва към вашите мозъци. Той може да живее вътре за срок до 20 години и може да нарасне почти до 20 см дължина. Повечето от 52-та случая, които са се появявали през годините след 1943 са в Тайланд, са резултат от яденето на полусурови меса, като жабешки бутчета, змии, птици или от питейна вода, която е замърсена. Хубавото е, че този ядящ мозъка паразит, засяга предимно други животни и не търси хора, от които да се храни.

2. Гнатостомиазис (Gnathostomiasis)

Друг паразит, който можете да получите, когато се ядат сурови или полусурови меса, като жабешки бутчета, свинско, пилешко, ракообразни и сладководни риби, е gnathostomiasis spinigerum. Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) съобщава, че заболяванията, причинени от този, подобен на червей организъм, зачестяват. Тъй като хората пътуват до красиви места, като Югоизточна Азия и Централна Америка, те биха могли да бъдат изложени на паразити, които могат да живеят в продължение на едно десетилетие в тялото, тъй като се движат под кожата, причинявайки подуване. Слава богу, те не могат да се възпроизвеждат, докато живеят вътре в човека.

3. Наеглерия (Naegleria fowleri)

Обичаща топлото амеба, която обикновено се среща само в сладка вода, като горещи минерални извори, реки, езера и блата. Naegleria fowleri почти винаги е смъртоносна. Тя убива две момчета в САЩ през лятото на 2013 г., макар и само около 130 души да са били заразени от амебата от 1962 г. насам. При влизане във вода, този организъм се свързва с нерв в носа и причинява нещо, наречено първичен амебо менингоенцефалит (ПAM). Симптомите на ПAM често са същите като менингитна инфекция, която е бактериална: схванат врат, главоболие, гадене и повръщане.

4. Японска метила (Japanese lung fluke)

Японската метила е вид паразитен червей. Когато ядете раци, заразени с японска метила, и ларвите попаднат в червата, започват да се движат много бързо. След това те се развиват в млади червеи, които проникват през чревната стена и в крайна сметка се настаняват в стомаха ви в рамките само на 30 до 60 минути след попадане в организма. След шест до десет дневен период на растеж в стомаха , те се местят в белите дробове, където причиняват кисти и инфекция на белите дробове. Този организъм се намира главно в Източна Азия.

5. Кандиру (Candiru)

Това е вид сом, който не бихте искали да ядете. Кандиру е малка риба без люспи, която обича да живее щастливо в кухините на хрилете на други риби. Понякога известна като „рибата нож,“ благодарение на своя змиоро-подобен външен вид, този сом влиза в уретрата на нищо неподозиращите плувци и се храни с кръвта им. Намираща се в могъщата река Амазонка, тази дълга един сантиметър риба може да се развива до дължина 12 см. След като попадне в тялото, малката риба нож, може да предизвика кръвоизливи, възпаление и дори смърт.

6. Филариал червей (Filarial worm)

Причинен от ухапване от комар, микроскопичният червей заразява лимфната система на човека. Най-вече в топлите тропически климати като на Карибите, Азия, Африка, западната част на Тихия океан, заболяването лимфна филариаза, причинено от този червей, засяга повече от 120 милиона души. Тъй като тя засяга лимфната система на човека, може да потисне бойните способности срещу инфекция на тялото, което често води до увеличаване на бактериални инфекции.

7. Скрю червей (Screw worm)

Този червей се храни с плът и е ларва на муха, която изглежда почти като обикновените мухи. Има случай на британка, която била на туристическа екскурзия в Перу и при една от разходките една муха всъщност влиза в ухото ѝ и успява да снесе яйца, от които след това се излюпват ларви, които започват да се хранят с нейните тъкани.

8. Е. Коли (E. Coli)

Напоследък се говори много за ешерихия коли и има добра причина за това. Този организъм може да ви направи много болен и дори да ви убие. Най-малкото, той може да ви накара да поискате да сте мъртъв. Има различни видове Е. коли, които живеят в телата ни и много от тях са безвредни или дори добри за нас. Има толкова много на пръв поглед невинни начини, по които можете да получите лошите видове Е. коли. Немити плодове могат да таят бактерията, както и месо, което не се обработва правилно.

9. Салмонела (Salmonella)

Въпреки, че салмонелата е често в новините, ние обикновено мислим, че тя се предава чрез ядене или пиене на нещо, което е било заразено с бактерията. Малко по-различен щам на салмонела, Salmonella typhi, може да предизвика коремен тиф, който след това може да доведе до смърт, ако не се лекува бързо и агресивно. Този вид салмонела заразява кръвта, но за щастие е доста лесно да се контролира.

10. Гиардиа (Giardia)

Този малък и приятелски паразит нормално живее в чревния тракт на животни и хора. Предава се от човек на човек при контакт с изпражненията на някой, който е заразен. Възможна е и зараза при пиене на непричистена вода, заразена с него.

Автор:  Mayimina

Превод от английски на български

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-deadly-organisms-live-body/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *