(NaturalNews)

Има суперхрани, които си заслужават името. Тези специални храни могат да се борят с различни заболявания като рак, висок холестерол, сърдечни заболявания и други зли заболявания, които нападат хората. Например, боровинките могат лесно да премахнат свободните радикали в тялото с мощните антиоксиданти, които притежават.

Естествени Храни през Есента

Факт е, че природата предоставя на хората молекули и вещества суперхрани, които работят добре за тялото по един или друг начин. Реалност е, че някои продукти се намират в изобилие в определено време от годината.  Включването на плодове и зеленчуци, които са в сезона си, в нечия диета може да осигури най-пресните и най-вкусни естествени аромати на този сезон. Следните храни са най-добри по време на есента:

Сладки Картофи и Тиква

Лесно е да се влюбим в ароматите и огромните количества витамин А, които идват от обекти, принадлежащи към семейството „тъмно оранжеви зеленчуци“. Сладките картофи се хвалят с богато съдържание на калий, калций, витамин С и антиоксиданти. Други открояващи се в тази група са мускатна тиква, моркови и тикви.

Кръстоцветни Зеленчуци

Тези зеленчуци помагат за поддържане на добра и здравословна памет през годините. Предложението идва от проучване, което открива, че жени, които консумират такива храни в достатъчни количества имат най-изострена памет.

Хранителните продукти от тази група включват турнепс, зеле, брюкселско зеле, карфиол, къдраво зеле и броколи. В допълнение към способността им да подсилват паметта, кръстоцветните зеленчуци могат да се борят с рак чрез естествените си съставки, наречени „индол алкалоиди.“ Хората могат също така да получат витамини, минерали, антиоксиданти и фибри от тези сочни зеленчуци.

Нарове

Наровете са силните антиоксиданти, които специално работят за защита на мозъка и стимулират паметта. Изследвания също показват, че те могат да предотвратят втвърдяване и удебеляване на артериите.

Цвекло

Цвеклата са полезни по два страхотни начина. Първо, те са богати на фолат или фолиева киселина, хранително вещество, което предотвратява ембрионални дефекти в невралната тръба. Цвеклото трябва да бъде взето под внимание за бременни жени. Второ, цвеклото съдържа определен бетацианин, установен, че притежава способността да се бори с рака. Те са особено полезни за превенция и лечение на рак на дебелото черво.

Алиуми

Алиумите са добри за премахване на канцерогени и други токсини, които увреждат черния дроб. Изследвания показват, че те също помагат при някои случаи на рак и сърдечни заболявания. Шалот, Сибирски лук, Лук скалион, Праз, Лук и Чесън са видни членове на рода Алиум.

Боб

Възползвайте се от евтиния и многофункционален за готвене боб. Този хранителен продукт е пълен с комплексни въглехидрати, фибри, калий, фолиева киселина, антиоксиданти и протеини.

Зехтин

Хората, които са изложени на риск от сърдечно-съдови заболявания получават добри новини за зехтина. Изследване на богати на зехтин средиземноморски диети показва, че зехтинът може да намали риска от смърт при пациенти с болест на сърцето с около 50%. Това се дължи на факта, че зехтинът съдържа мононенаситени мазнини. Зехтинът съдържа още и антиоксиданти.

Чай

Едно добро нещо за чая е, че съдържа сърцеподдържащи антиоксидантни катехини. Този антиоксидант се кредитира със способността си да засилва артериалните стени и възпрепятства съсирването на кръвта.

Червено Вино/Гроздов Сок

Гроздето съдържа значителни количества витамини като В6, В1 и C, но е по-известно с фитохимикалите, които съдържа – по-специално, феноли. Фенолите, произхождащи от кожата на гроздето, намаляват рисковете от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Един от тези феноли е ресвератрол, естествено съединение, което има противовъзпалителни, противоракови и антиоксидантни свойства.

Заключение

По време на есента, това са естествени хранителни продукти, към които хората определено трябва да насочат вниманието си. С всичките мощни, натурални съставки, които съдържат, време е да се премине от скъпите, пълни с месо диети, към тези, пълни с естествени плодове и зеленчуци. Тези суперхрани са това, което тялото заслужава.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *