Вероятно сте чували за храни, които намаляват риска от рак и както може да се очаква, има и други, които увеличават този риск. За съжаление, приемът на тези храни се увеличава от ден на ден. Ето и някои от  храните, причиняващи рак, които трябва да се избягват.

1. Пуканки за микровълнова

Тази удобна закуска изглежда безобидна, но не е? Истината е, че самите пуканки не са проблем, но опаковката им е. Тези торбички са облицовани с химикал, наречен перфлуорооктанова киселина (PFOA). Едно изследване показва, че PFOA причинява безплодие при жените.

2. Преработени меса

Преработени меса като бекон, колбаси, хот дог и така нататък, може да предизвикат сериозни здравословни проблеми, ако се консумират в дългосрочен план. Едно скорошно проучване установи, че хората, които ядат 160 и повече грама преработено месо всеки ден, имат 44 на сто по-висока вероятност за умиране в следващите 12 години.

3. Домати в консерва

Всички консервирани храни могат да увеличат риска от рак, дължащо се на химикала бисфенол-A (BPA), намерен в консервите. Но киселинността на домати е по-вероятно да  разтвори повече BPA в храната. По принцип, стойте настрана от всички консервирани храни.

4. Червени меса на скара

Молекулната и химичната структура на месото се променя, когато то е на скара за дълго. Въпреки, че месото на скара е вкусно, по-добре изберете печеното.

5. Газирани напитки

Вероятно и преди сте чували, че газираните напитки се свързват с рак. Те съдържат оцветители и химикали, които много вредят на вашето здраве.

6. Хидрогенирани масла

Самият процес на извличане на масло добавя химикали към него. Не само това, но производителите добавят също и химически вещества, за да го направят по-вкусно. Тези масла също са заредени с вредни мастни киселини, които са свързани с рак, артрит, сърдечно-съдови заболявания и така нататък.

Гответе със здравословни масла, като зехтин и кокосово масло.

7. Генетично модифицирани храни

Бързото нарастване на ГМО на пазара е основна грижа в момента. В действителност, повечето от ГМО продуктите не са преминали през подходящо тестване. Опитайте се да избягвате тези храни, колкото е възможно. Купувайте не-ГМО и органични храни.

8. Риба, отглеждана във ферма

Рибата, отглеждана във ферми, е хранена с всички видове химикали, пестициди, антибиотици и така нататък. Яжте само дива уловена риба или риба, отглеждана в чиста околна среда. Дори и при закупуване на рибено масло се уверете, че това е от дива уловена риба.

9. Рафинирана захар

Рафинираната захар, като царевичен сироп, е водеща причина за рак. Рафинирана захар или храни с добавена захар подхранват растежа на раковите клетки. Имайте предвид, че захарта се открива в 75 процента от преработените храни, така че не забравяйте да четете етикетите.

10. Алкохол

Консумация на най-малко една алкохолна напитка на ден е показала, че увеличава риска от рак на гърдата при жени, с 30 на сто. В действителност, алкохолът е втората водеща причина за рак след тютюна.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-cancer-causing-foods-probably-eat-every-day-2/

2 thoughts on “10 храни причиняващи рак, които вероятно ядете всеки ден”

Напиши коментар

Добави обява

×
×