Една трета от американците търсят алтернативна медицина или за тяхно единствено лечение, или за допълнително медицинско лечение. Хората често включват в техния естествен, здравен арсенал витамини, рибено масло, пробиотици, мелатонин, дълбоко дишане, йога. Изглежда, че естествените тенденции в здравеопазването се предвижда да продължат да се разрастват.

Една трета от американците търсят алтернативна медицина

Пазарът на биологични храни се очаква да нарасне с 14% между 2013-2018 г. и световният пазар на етерично масло се очаква да достигне 11,67 млрд. долара до 2022 г.

Етеричните масла са използвани в многобройни култури в продължение на десетилетия, за да помогнат за отстраняването на болестите. Тези масла може да са придобили своята привлекателност чрез приятните си аромати, но ще запазят дълголетието си, поради изследвания и нарастващото търсене на алтернативна медицина.

Различни сортове масло от тамян, за които е установено, че убиват рак на пикочния мехур, рак на гърдата и ракови клетки на кожата

Университетът в Оклахома в областта на здравеопазването откри, че различни видове масла от тамян са ефективни при унищожаването на раковите клетки. Установено е, че Boswellia carteri се насочва към раковите клетки в туморите на пикочния мехур, убива ги и оставя здравите клетки. Счита се, че Boswellia sacramay е ефективен при профилактиката на рак на гърдата, както и при напреднали ракови заболявания на гърдата. Boswellia sacrais е ефективно и неинвазивно лечение на базалноклетъчен карцином. Boswellia carteri и Santalum album убиват раковите клетки по различни начини. Когато се комбинират, те формират силен съюз за унищожаване на рака.

Дванадесет етерични масла, които помагат за борба с рака, повишават имунитета и подобряват здравето и благосъстоянието

Маслото от тамян не е единственото ефективно масло за рак. Помислете за добавяне на следните 12 масла към вашата колекция, за да стимулирате имунната си система и да помогнете на организма да се бори с инфекции и заболявания.

 1. Черен пипер: използва се за астма, задръствания на синусите, хронично лошо храносмилане, простуда, респираторни инфекции, затлъстяване, неправилен метаболизъм, проблеми с урината, холера, главоболие, интермитентна треска, токсични остатъци в системата и рак.
 2. Канела: осемдесет проучвания са изследвали способността на цинамалдехид да инхибира смъртта на туморни клетки и апоптозата на раковите клетки.
 3. Карамфил: маслото от карамфил съдържа 30 пъти повече антиоксиданти от боровинките, което спомага за намаляване на щетите от свободни радикали.
 4. Орегано: активната съставка на ореганото, carvacrol, показва, че има антитуморни ефекти върху метастазиралите клетки на рак на гърдата.
 5. Кардамон: етеричното масло от кардамон показва, че има противотуморни ефекти.
 6. Копър: копърът съдържа терпеноиден анетол, който има както естрогенни, така и противотуморни ефекти.
 7. Тамян: убива рак на пикочния мехур, рак на гърдата и ракови клетки на кожата.
 8. Меча пета (Clary Sage) :съдържа склерол, който има противоракови ефекти срещу клетките на рака на гърдата.
 9. Мелалеука (чаено дърво): установено е, че маслото от чаено дърво се бори с немеланомен рак на кожата при мишки.
 10. Безсмъртниче : изследванията показват, че маслото от безсмъртниче намалява възпалението, бори се срещу увреждане на свободните радикали и има кортикоподобни ефекти.
 11. Розмарин: едно проучване заключава, че 1% есенциално масло от розмарин е способно да дезактивира повече от 90% от раковите клетки на яйчниците и черния дроб.
 12. Мащерка: проучване от 2010 г. установи, че маслото от мащерка е ефективно срещу рак на гърдата, рак на белите дробове и рак на простатата.

Търсенето на лицензиран ароматерапевт или медицински специалист може да ви помогне да разберете по-добре как да използвате етеричните масла, техните цели и как те могат да спомогнат за вашето лично благополучие.

Автор: Lynn Griffith

Източник: http://www.naturalnewsblogs.com/twelve-essential-oils-fight-cancer-boost-immunity-improve-feelings-well/

Напиши коментар

Добави обява

×
×