Какво е хълцане?

Хълцането представлява внезапни, неволеви контракции на диафрагмения мускул. При мускулните контракции отвора между гласните струни се затваря, за да се спре притока на въздух и това прави звука на хълцане. Възпаление на нервите, които се простират от врата до гръдния кош може да предизвика хълцане.

Чести причини за хълцане

  • Разтягане на стомаха след хранене или пиене
  • Внезапна емоционална възбуда
  • Внезапна промяна на температурата на въздуха
  • Много топла/студена храна или напитка
  • Алкохол или прекомерно тютюнопушене
  • Киселини в стомаха или киселинен рефлукс

12 начини за мигновено спиране на хълцането

# 1. Кардамон на прах е ефективно средство за спиране на хълцане. Заврете 1 ½ чаши вода и добавете една чаена лъжичка прясно смлян кардамон на прах. Течността се оставя да се охлади и след това се прецежда и пие. Това лекарство помага на мускулите на диафрагмата да се отпуснат и спира хълцане.

# 2. Смесете 1/2 чаена лъжичка синапено семе с 1/2 чаена лъжичка чист гхи и поглъщайте сместа. Това ще намали хълцането.

# 3. Лайка е релаксант за мускулите и по този начин добра за спиране на мускулни спазми, свързани с хълцане. Варете лайка с половин литър вода в продължение на половин час. Пийте за спиране на мускулните съкращения в един миг.

# 4. Медът е много сладък и много добър за лечение на хълцане. Лъжица мед направо в гърлото и хълцането си е отишло.

# 5. Ябълковият оцет може да се окаже добър лек за хълцане. Всичко, което трябва да направите е да пиете една чаена лъжичка ябълков оцет, веднага след като започне хълцането.

# 6. Парче от джинджифил със сигурност може да лекува хълцане. Обелете малко парче джинджифил и го сдъвчете. Силният вкус на джинджифил ще отвлече вниманието на диафрагмата и ще спре хълцането.

# 7. Подгответе чай от копър – вземете една чаена лъжичка сушени листа от копър и ги сварете в чаша вода. Оставете чая да се охлади. Пийнете го бавно. Алтернативно, дъвчете няколко семена копър.

# 8. Ментова напитка помага да успокои дразненето в диафрагмата, оттам, спира хълцане. Добавете няколко листа от мента, лимонов сок и сол в хладка вода и я изпийте.

# 9. Вземете чаша вода и сложете един слой хартиена кърпа върху нея. Глътнете водата през кърпата. Това ще окаже натиск върху диафрагмата и ще облекчи хълцането.

# 10. Добавете една супена лъжица сол в чаша кисело мляко и разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес. Яжте киселото мляко бавно. Само няколко лъжици от тази смес – това е всичко, което трябва за моментално освобождаване от хълцане.

# 11. Захарта е едно от най-старите средства за хълцане. Изяжте една чаена лъжичка захар за спиране на хълцането. Задръжте захар в устата си за около тридесет секунди, докато се разтвори, след това я преглътнете бавно.

# 12. Асафетида е мощно средство, което отпуска мускулите на диафрагмата. Смесете една чаена лъжичка асафетида на прах в една супена лъжица масло и погълнете. Това е изключително мощно и работи много по-бързо, за да се осигури бързото освобождаване от хълцане.

 

Автор: Alijuina Herw

Източник: http://blogs.naturalnews.com/12-home-remedies-stop-hiccups-instantly/

3 thoughts on “12 средства за мигновено спиране на хълцането”
  1. много съм доволна от рецепта 9 нищо не можеше да помогне и когато я пробвах изведнъж всичко спря.

  2. Хора, не ставайте смешни – какви отвари, какви приготовления!? Не сте ли чували, че ако се стреснете, дори леко, хълцането спира веднага?! Това децата едно време още в първите класове на училище го знаеха и аз тогава го научих!

  3. За сега ябълковия оцет и меда в гърлото ми помагат, а хълцам от цяла седмица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *