Няма съмнение, че антибиотиците са наистина чудо на съвременната медицина, но през последните няколко десетилетия, прекомерното използване на антибиотици е достигнало най-високата си точка. В резултат на това „супер-бъгс“ са се развили, които са устойчиви на почти всички медикаменти. Повечето хора не знаят, но почти всички фармацевтични лекарства първоначално са дошли от растенията на Земята.

Вместо да се чака, докато се разболеете или откриете, че медикаментите не работят за какъвто и щам на вирус или болест имате, можете да започнете изграждането на имунната система по-рано. Трябват храни, натурални храни, които ще помогнат да насърчават една здрава имунна система, докато унищожават бактериални нашественици.

14 Органични антибиотици и антибактериални средства, които трябва да бъдат във всеки дом!

Витамин С

Витамин С може да се намери в голямо разнообразие от плодове, включително портокали и ананаси. Той е известен със способността си да засилва имунната система – именно за това имате чувството, че портокаловият сок ви облекчава, когато имате настинка.

Ехинацея

Ехинацеята е много популярна в САЩ през 18-ти и 19-ти век, но използването ѝ започва да намалява след разработване на фармацевтичните антибиотици. Взета в началото на инфекция, ехинацея може да ускори процеса на оздравяване. Тя е най-ефективна, когато се приема като тинктура в продължение на дълъг период от време.

Маслинови листа

Маслиновите листа са много популярна билкова алтернатива на антибиотик. Докато някои изследвания показват, че те не са широкоспектърен антибиотик, те все пак показват активност срещу вредните стомашни бактерии, както и устойчиви на антибиотик MRSA.

Хидрастис

Естествен антибиотик, който работи добре и за локални и вътрешни бактериални инфекции. Хидрастис съдържа съединение, наречено берберин, който помага да убие много видове бактерии, които причиняват много здравословни проблеми.

Невен

Невенът може да се използва в първа помощ, за да излекува рани, предпазва от инфекция и лечение на розово око. Това може да стане по няколко различни начина, включително под формата на чай, тинктури, лосиони и мехлеми.

Колоидно сребро

Антибиотик за заболявания на горните дихателни пътища, зъбобол. Колоидно сребро убива и над 600 различни щамове бактерии, докато антибиотиците са ефективни само срещу някои от тях. Може да се използва и за инфекции  на ухо и на синуси.

Суров мед

Той е един от най-добрите естествени антибиотици на разположение. Уникалното на меда се крие в способността му да се бори с инфекция на няколко нива, което го прави по-труден за бактериите да развият резистентност.

Хрян

Хрянът помага на тялото ви да се защитава срещу потенциални заболявания. Той също така насърчава здравословното кръвообращение и има антибиотични свойства, когато се разгражда в стомаха. Хрянът може да лекува всичко от инфекции на пикочните пътища до камъни в бъбреците и бронхит.

Чесън

Чесънът е един от най-мощните антимикробни храни, които могат да се ядат. Той съдържа няколко компонента, които ще се борят срещу дрожди, гъбички, червеи и дори свръхрастеж на кандида.

Ананас

Ананасът съдържа ензима бромелаин, който е полезен за храносмилането, но също е и антимикробно средство. Той е използван и за измиване на устата, за да убие навлезлите бактерии в устата и гърлото.

Масло от риган

Това масло е ефективно лечение срещу резистентни бактерии. Карвакрол, химичен компонент в маслото от риган, помага за намаляване на инфекциите толкова ефективно, колкото традиционните антибиотици.

Екстракт от семена на грейпфрут (GSE)

Проучвания са установили, че екстракт от семена на грейпфрут (GSE) са ефективни срещу повече от 800 форми на вируси и бактерии, повече от сто щамове гъбички, както и много паразити. Висок на антиоксиданти, този екстракт повишава имунитета, алкализира организма по естествен път, помага в храносмилането чрез подобряване на вашата полезна чревна флора.

Масло от чаено дърво

Това силно етерично масло, което е антивирусно и антибактериално. Въпреки това е значително ефективно при лечение на вагинални инфекции, причинени от бактерии. Маслото от чаено дърво може да се нанася върху кожата или да се намазва вътре вагиналния канал за унищожаване на бактериалното действие.

 

Автор: jeery park

Източник: http://blogs.naturalnews.com/14-natural-antibiotics-antibacterials-every-home/ 

Напиши коментар

Добави обява

×
×