Солта е нещо прекрасно. Тя не само дава вкус на храната ни, но също може да направи чудеса за вашето здраве, когато се използва правилно. Предлагат се лампи от хималайска сол в няколко форми и размери и излъчващи красиви, богати цветове. Лампите не само изглеждат топли и приветливи, но имат и благоприятен ефект за здравето.

Лампите от хималайска сол са блокове от чиста хималайска сол, така че те идват от един и същи регион на света, известен също като „Витамините на въздуха“. Те са направени от солта, която идва от древните океани и служи като перфектен въздушен йонизатор.

Как работи лампата от хималайска сол?

Хималайските солни лампи имат способността да излъчват отрицателни йони във въздуха, които са здравословни за човешкото тяло.

Йонизацията се поддържа от крушката вътре в блока на солта, тъй като крушката загрява блока сол около нея. Хималайската сол привлича водата. Тя е хигроскопична. Ето защо, хималайските солни лампи могат да станат влажни, особено в среда с висока влажност на въздуха. Когато крушката загрява лампата от сол, водата се изпарява и отрицателните йони се отделят във въздуха. Отрицателните йони се свързват с положителните вредни йони като алергени, плесени и бактерии и неутрализират околната среда в къщата.

Ползи за здравето от използването на лампа от хималайска сол:

– Неутрализиране на електромагнитно излъчване;
– Подобряване на респираторни проблеми и дишането;
– Намалява симптоми на астма и алергии;
– Балансира РН за укрепване на костите и понижаване на кръвното налягане;
– Увеличва нивата на енергия;
– Намалява стреса и увеличава производителността;
– Намалява статичното електричество във въздуха;
– Помага да спите по-добре;
– Помага при главоболие и мигрена;
– Неутрализира електромагнитното излъчване;
– Ревматизъм;
– Нарушения на кръвната система;
– Облекчава кашлица;
– Източник на осветление, който се грижи за околната среда.

Безопасна ли е за консумация хималайската сол?

Готварската сол не е никак здравословна за хората. Нашето тяло не може да я обработва правилно, което понякога води до подагра, артрит и други заболявания. Хималайската сол е най-добрата сол за човешкото тяло. Без съдържание на антислепващи вещества, без консерванти и е пълна със същите минерали, открити в тялото. Ето защо тя работи за толкова много симптоми (главоболие, киселинен рефлукс, крампи на краката) и действително помага за детоксикация. Много хора с високо или ниско кръвно налягане са имали нормализиране, след като преминат към хималайска сол.

Автор: Geary Andrew

Източник: http://blogs.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *