Има много статии за противовъзпалителни храни, но знаете ли кои са най-възпалителните храни? Противовъзпалителните храни няма да направят много за вас, ако продължавате да ядете възпалителни храни.

По-долу са 14 изключително възпалителни храни, които трябва да се избягват.

1. Растителни масла: растителните масла съдържат омега-6 мастни киселини, които са известни с това, че причиняват възпаление и увеличаване на риска от хронични заболявания. Увеличаването на прием на омега-3 мастни киселини може да помогне да балансира омега 6 съотношението и намаляване на възпалението

2. Млечни продукти: мляко и други млечни продукти предизвикват възпалителни реакции. Имайте предвид, че млякото е скрито в различни храни, включително хляб, зърнени храни, бисквити и така нататък.

3. Захар: изследванията свързват захарта с възпаление, затлъстяване и хронични заболявания. Избягвайте храни с добавена захар (80% от преработените храни).

4. Преработени меса: преработеното месо е известно, че причинява възпаление и увеличаване на риска от рак.

5. Рафинирано брашно: рафинираните зърна са с ниски хранителни вещества и са свързани с рак, наддаване на тегло и хронични заболявания.

6. Алкохол: Продължителен прием на алкохол може да доведе до хронично възпаление и увеличи риска от рак.

7. Транс мазнини: тези мазнини се съдържат в пържени храни и бързи храни. Изследванията показват, че са силни про-възпалителни агенти.

8. Червено месо: точно като преработеното месо, червеното месо е доказано, че предизвиква възпаление. Месо от животни, хранени със зърно, е най-лошото.

9. Добавки: чести добавки като аспартам, са доказали, че са про-възпалителни. Безлкохолни, както и енергийни напитки съдържат големи количества добавки.

10. Синтетични подсладители: изследванията показват, че изкуствените подсладители увеличават риска от възпаление и диабет тип 2.

11. Глутен: глутенът руши здравето на червата и спомага за възпаление. Избягвайте храни, които съдържат пшеница.

12. Агаве: агаве е 90% захар. Доказано е, че причинява възпаление, бързо стареене и хронични заболявания.

13. Фъстъци: фъстъците имат възпалителен отговор в организма. Яжте ядки в умерени количества или ги избягвайте напълно.

14. Йодирана сол: По-добре е да се използва нерафинирана сол, тъй като тя съдържа много минерали. Доказано е, че йодираната сол причинява възпаление.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://www.naturalnewsblogs.com/14-inflammation-causing-foods-avoid/

Напиши коментар

Добави обява

×
×