дете-ядене-храна

По-долу са три неща от ежедневието ни, които не трябва да давате на децата си, защото те са с високо съдържание на канцерогенни вещества и други токсини. Ранното излагане по време на детството означава, че количеството на токсините, които могат да се натрупват през целия живот на детето е значително по-опасно за живота.

„Лоши“ мазнини

Родителите трябва да държат децата си далеч от така наречените „лоши“ мазнини. Трябва да се внимава са изкуствено създадените „транс-мазнини„, известни още като „хидрогенирани“ или „частично хидрогенирани“ мазнини.

Тези мазнини се използват в преработените храни (напр. пържени, печени или пакетирани храни, както и маргарини), за да се увеличи срока им на годност. Ако не сте внимателни, вашите деца могат да консумират от тази отрова всеки ден.

Транс-мастните киселини намаляват чувствителността към инсулин и заедно с диета, пълна с рафинирани захари, са сигурна формула за диабет. Транс-мастните киселини са също свързани с автоимунни заболявания, като астма, чрез увеличаване на възпалението. Повече свободните радикали са открити в урината на тези, които консумират повече транс-мазнини, което показва по-високия риск от рак, който те предоставят, особено при липсата на антиоксиданти храни. Транс-мазнините също могат да допринесат за „висок холестерол“ чрез повишаване на LDL и понижаване на HDL.

Така че, за да пазите децата си здрави, транс-мазнини са едно от нещата, които трябва да елиминирате от ежедневната им диета.

Флуорирана вода

Водата е необходимост за живот. Но флуорираната вода не е. В действителност, флуорираната вода е вредна за всички, особено за едно дете, което все още се развива.

Установено е, че флуорираната вода отслабва зъбите и костите, нарушава хормоналния баланс (например мелатонин, тиреоидни хормони) и  допринася за токсичността на тежките метали (напр. олово). Флуорът също може да повлияе и на развитието на мозъка на децата и потиска имунната им система. Дори къпането с флуорирана вода е достатъчно вредно.

Дори и в ниски концентрации (като нивата добавени към водата), флуоридът вреди на ензимите, участващи в поправката на ДНК. Това обяснява силната връзка между флуорид и рак.

Така че, ако там, където живеете водата се флуоридира, е добре да филтрирате чешмяната вода с помощта на филтър за обратната осмоза. Също така използвайте дентални продукти (например паста за зъби, вода за уста), които не съдържат флуор.

Соя

Конвенционално изтъквана като питателна храна с множество ползи за здравето, соята се намира в почти две трети от ежедневните преработени храни. И все пак, соята (много често генетично модифицирана) действително може да бъде изключително вредна храна.

Докато ферментиралата соя (темпе, мисо, натто и тамари) може да бъде здравословна, соята в неферментирало състояние в действителност съдържа много вредни компоненти. Тези токсини включват анти-хранителни вещества, които пречат на протеиново разграждане, вещества, които потискат функциите на щитовидната жлеза, фитати, които пречат на усвояването на важни минерали, фитоестрогени, които имитират и блокират естроген в организма, както и токсични нива на алуминий и манган.

Поради тези факти не е изненадващо, че соята е свързвана с повишен риск от рак, увреждане на мозъка, болести на щитовидната жлеза, камъни в бъбреците, безплодие, хранителни алергии, вродени дефекти, както и отслабен имунитет. Използването на соево адаптирано мляко също е свързано с необратима вреда на кърмачетата – половото съзряване в пубертета, повишен риск от поведенчески проблеми и нарушения във функциите на щитовидната жлеза.

Така че не забравяйте да стоите далеч от соеви продукти (известни също като бульон, естествен аромат, текстуриран растителен протеин, тофу) при избора на храни за вашите деца. Винаги четете внимателно етикетите на храните и се пазете от преработени храни. И НИКОГА не използвайте соеви храни за кърмачета.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Cindy L.

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×