3 естествени начина за драстично увеличаване на спортните постижения

Тренирате усилено, но  по някаква причина просто не може да увеличите ефективността и постиженията си? Не се притеснявайте, защото такива моменти в спорта не са нещо необичайно. Как да се справите с това?

Въпреки че има огромен избор на хранителни добавки и стероиди, които са често използвани, много хора биха предпочели по-естествен подход. Ако това се отнася и за вас, тогава продължавайте да четете, за да откриете голям брой храни, които естествено могат да повишат спортните постижения.

Правилото хранене може да направи огромна разликата. Храната не само ви набавя хранителни вещества, за да се борите с болестите, но и ви зарежда с енергия, която може да намали възпалението, времето за възстановяване и да ви помогне да развиете скоростта и силата, които ви трябват.

Дръжте възпалението под контрол с ленени семена

Редовни интервали от упражнения могат да причинят възпаление. Колкото по-интензивни са тренировките и колкото повече контакт има между мускулите те може да се възпаляват. Когато това се случи, работата ви може да бъде възпрепятствана.

На първо място, мускулите ви не са в състояние да се движат толкова свободно и плавно, което означава, че ще трябва да се полагат много повече усилия. Това увеличава сърдечната честота и вашата издръжливост намалява.

На второ място, страда времето ви за възстановяване. Ще имате нужда от повече време между тренировките, за да могат мускулите ви да се възстановят. Това означава, че ще пропуснете ценно време за тренировки.

Ленените семена са добър източник на Омега-3 мастни киселини, които намаляват възпалението. Докато риба, като например сьомга, обикновено получава повече внимание заради съдържанието си на Омега-3,  то от лененото масло можете да получите концентрирана доза без суетене.

Вода

Ние всички знаем, че това да сме хидратирани е важно. Повечето хора ще пропуснат тази част: “Пийте вода, без майтап …” Мускулите ви са около 80 процента вода. При болен от шарка дори един процент вода в тялото оказва пряко въздействие върху времето на възстановяване. Добре хидратираните мускулни клетки ще насърчават по-бързи протеинови синтези. Така че колкото по-малко сте  хидратирани, толкова повече време ще трябва на тялотото да се възстанови и да изгради мускули.

Ето как можете да сте сигурни, че получавате правилно хидратиране за всяка тренировка: Според Д-р Лари Кени, трябва да се претегляте преди и след тренировка. За всеки килограм, който губите по време на тренировка, пийте по 700 грама вода.

Сок от цвекло за повече издръжливост

Цвеклото е задължителна супер храна за спортисти. То осигурява енергия заради въглехидратите, които съдържа. Те могат да ви помогнат да подобрите силата си чрез антивъзпалителни и антиоксиданти вещества, които съдържат, а именно бетаин.

Цвеклото увеличава усвояването на кислород от клетките, дължащо се на високия процент на нитрати, който съдържа. Това означава, че мускулите ви имат по-голяма сила на разположение и не се уморяват толкова бързо. Освен това, нитратът (NO2) осигурява защита на кръвоносните съдове.

Няколко проучвания потвърждават ползите от сок от цвекло за спортните постижения. Като го пиете, може да намалите нуждите от кислород с близо 20 на сто и ще можете да увеличите издръжливостта си почти толкова много. Може също и да увеличи скоростта ви. 

Автор:  Veronica Davis

Източник: http://blogs.naturalnews.com/3-natural-ways-dramatically-increase-sports-performance/Вашият коментар