(NaturalNews)

Лимоните имат множество ползи за здравето. Те са пълни с витамин С, витамин В-комплекс, калий, желязо, калций и магнезий. За да се възползвате от ползите за здравето от лимоните просто ги добавете към вашата вода. Лимоновият сок може потенциално да износва зъбния емайл. За да се избегне този проблем, просто разредете лимоновия сок с хладка вода.

Загуба на тегло

Една от причините да се добавя лимонов сок към водата е загуба на тегло. Пектиновите фибри, които присъстват в лимоните, помагат в борбата с глада. Лимоновият сок помага също и за храносмилането. Той насърчава производството на жлъчка, тя е това, което разгражда храната по време на храносмилането. Пиенето на лимонова вода също може да ви помогне да поддържате черния си дроб чист. Това е важно, тъй като черният дроб преработва мазнини и отделя жлъчка. Взети заедно, с течение на времето, тези малки предимства могат да ви помогнат да отслабнете.

Засилете имунната система

Стимулирайте имунната система. Пиенето на лимонова вода може също да помогне за поддържане на силна имунна система. Благодарение на своите антибактериални свойства, пиенето на лимонова вода може да помогне за успокояване на болки в гърлото. Лимоновата вода е страхотна подкрепа за лимфната система, която работи заедно с имунната система, да улавя и премахва патогените. Лимонената вода помага за прочистване на лимфата, съхранена от възлите на лимфната система. Лимфата като цяло е натрупване на „боклук“ събран от тялото.

Намаляване на възпалението

Добра новина за тези, които страдат от възпаление. Добавянето на лимонов сок към водата може да помогне за значително намаляване на възпалението. Лимоните имат противовъзпалителни свойства. Те също помагат да се неутрализира киселинността, която е основната причина за възпаление на тъканите. Лимоновият сок е киселинен извън тялото, но след като се метаболизира, става алкален. Алкалността намалява киселинността и по този начин намалява възпалението.

Независимо дали ще добавите лимонови резени или чист лимонов сок към водата, уверете се, че използвате органични лимони, които не са ГМО. Стойте настрана от концентрата от лимонов сок, който се продава в магазините. Тези предварително бутилирани сокове съдържат консерванти и други добавки, които имат отрицателно въздействие върху организма. Обработката по време на производството елиминира естествените ензими, витамини и антиоксиданти, намиращи се в лимоновия сок, поради тази причина е най-добре да се използват естествени, прясно-изцедени лимони.

Започнете като използвате 1/4 от лимон (сок) в една чаша вода. Повишавайте количеството, докато достигнете до един лимон за чаша вода. Нормално е лимоновата вода да горчи или да е кисела, когато започвате за пръв път. След няколко дни може да забележите, че вкусът на лимоновата вода е сладък, като лимонада. Това е просто регулиране на нивото на рН в тялото ви, което става по-малко киселинно.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jeanette Padilla

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×