бадемово-мляко-магазин-мъж-жена-пазаруват

Решили сте да се откажете от традиционните млечни продукти и сега пиете бадемово мляко от магазина. Обикновено това е мъдър избор, защото вече няма да бъдете жертва на произвеждащите киселина и мукус млечни продукти, и това е дори преди да стане въпрос за хормоните и антибиотиците, с които са пълни конвенционалните млечни продукти.

Въпреки това, закупените от магазина бадемови млека също не са без недостатъци. Вероятно току-що сте заменили един проблем за друг поради начина, по който се произвеждат тези млека и ефекта, който те могат да имат върху тялото ви.

Позволете ми да обясня.

Бадемовото мляко, закупено от магазина, е всъщност с недостиг на … бадеми.

Една от основните съставки, които бихте очаквали да бъде в бадемовото мляко, са бадемите. Преди няколко години обаче беше разкрито какво правят производителите на бадемово мляко, а именно, че 2 литра мляко съдържа по-малко от шепа бадеми. Например, европейската марка бадемово мляко (Alpro)  съдържа по-малко от 2 процента бадеми в целия контейнер.

Говорител на „Almond Board of California“ потвърди, че комбинациите от съставки са много сходни между млеката в САЩ и тези в Англия. По-късно производителите на бадеми и преработвателите разкриват, че тази рецепта от два процента е индустриален стандарт.

Това не е изненада за всеки, който е направил свое собствено бадемово мляко и го е сравнил със закупеното такова от магазин. Последното има вкус, който е много воднист и има неестествено сгъстяване.

Бадемовото мляко, закупено от магазина, не е от покълнали бадеми

Това е важен фактор, който трябва да се разгледа, особено за всеки, който има проблеми с храносмилането. Това се дължи на факта, че бадемите съдържат ензимни инхибитори, които са полезни за оцеляването на ядката, но могат да причинят значителни проблеми на абсорбцията при хората, дължащи се на резистентност към ензимите в храносмилателния тракт. Това може да доведе до много проблеми, свързани с храносмилането, включително подуване, газове, умора, болки в стомаха и др.

За щастие, можете да избегнете този проблем като първо накиснете бадемите в продължение на осем часа, което освобождава тези ензимни инхибитори и ги прави много по-биодостъпни и по-лесни за храносмилане. Както може би предположихте, това НЕ е направено със закупените от магазина бадемови млека.

Купеното от магазина бадемово мляко съдържа ненужни съставки

Заради  липсата на бадеми, производителите добавят ненужни съставки като карагенан, гума от рожкови, гума от желатин и слънчогледов лецитин, за да сгъстят „мистериозното“ бадемово мляко. Някои от тези съставки носят храносмилателни проблеми, а някои от тях са относително безвредни, освен факта, че не пиете истинско бадемово мляко.

Наскоро някои доставчици са премахнали карагенан, поради потребителските изисквания, но просто го заменят с други съставки, които имат една и съща цел (сгъстяване на продукта), които са може би по-малко безобидни.

Разбира се, имате алтернативи. Можете да си купите бадеми, да ги накиснете и да използвате съотношение 1: 4 бадеми към вода и да направите истинско, свежо и задоволително бадемово мляко без допълнителни съставки. То може да стои 5-7 дни в хладилник и ще ви струва много по-малко от закупеното от магазина. Приготвянето му отнема около 15 минути.

 

Автор: Derek Henry

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×