Хранителното отравяне представлява изтощително заболяване, което причинява болка.  Възможни са дори и смъртни случаи. Но след като симптомите са разпознати, може да се справите лесно. Вижте четири от най-известните болести, свързани с храните, за да се предпазите преди да сте ги консумирали при следващото хранене.

1. Стафилокок

Тази бактериална инфекция се умножава бързо при стайна температура, което означава, хранителен продукт, който не е напълно минал топлинна обработка или не е охладен правилно, може да стане потенциален причинител на такава инфекция. Симптомите включват стомашно-чревни спазми, повръщане и диария. Препоръчва се поддържане на пациента добре хидратиран.

2. Ботулизъм

Тази бактерия е насочена към нервната система, което води до широк обхват на симптоми. Те варират от неясен говор до мускулна слабост и може, в най-тежките случаи да доведе до парализиране на цялата дихателна система, при което смъртта е реална възможност. Избягвайте домашно консервирани храни, подозрително ферментирали храни и се консултирайте с лекар, ако някой от горепосочените симптоми са налице. Болничен престой може да се изисква, ако диагнозата е потвърдена.

3. Салмонела

Салмонела се причинява от инкубиране на бактерията Salmonella enterica. Ниска хигиена при приготвяне на храната може да доведе до отравяне със салмонела. Това важи най-вече за безотговорни практики, свързани с хигиената на пилешко месо. Ако сте жертва на такова отравяне, помислете за адвокат, който ще защитава правата на потребителя. Приемайте много течности, когато се появи повръщане и се консултирайте с лекар, ако придружаващата висока температура продължи да се покачва опасно високо.

4. E. Coli

Четиридесет и шест случаи на хоспитализация са известни в резултат на Е. Coli отравяне между 2009 и 2010 г. Това отравяне е напълно предотвратимо, когато Ешерихия коли е „деактивирана“ чрез необходимите санитарни практики. Е. коли O157 Е:H7 причинява най-лошите симптоми, включващи възпаление на тънките черва. Лечението се свежда най-вече до това да сте добре  хидратирани, но се консултирайте с лекар, ако течностите не могат да се задържат.

Факт е, че трябва да бъде повикан лекар, за да потвърди всеки от тези случаи, защото грешната диагноза, особено самодиагностика, може да доведе до трагедия. Също така, причина за някои от тези случаи може наистина да е неправилна хигиена при обработка на храните, но има и реална възможност на опасен процес на приготвяне от страна на компанията производител.

Автор: Savannah Coulsen

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-types-food-poisoning-treat/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *