борба с рака

Ракът често се лекува с помощта на силни лекарства, които могат да причинят повече вреда, отколкото болестта, срещу която се борят. За щастие има естествени решения за борба с рака, които можете да използвате.

Бахар

Бахарът (Pimenta dioica) се прави от неузрелите плодове на дървото P. dioica, които са изсушени и смлени. Нарича се с много имена, включително ямайски пипер, курунду, пипер от мирта, пимента и др. Дървото P. dioica се култивира в много топли райони по целия свят, като етеричното му масло също се предлага в търговската мрежа.

Според изследвания, бахарът притежава антимикробни и антиоксидантни свойства, благодарение на изобилието от биоактивни вещества, които допринасят за доброто здраве. Той може да се справи с възпалението, болката и треската благодарение на същите тези растителни съединения.

Известно е също, че бахарът притежава свойства за борба с рака, дължащи се по-специално на три съединения. Растителните съединения евгенол, ерицифолин и кверцетин, присъстващи в бахара, са отговорните за неговите противоракови ефекти.

Черен орех

Черният орех (Juglans nigra) съдържа растителните съединения кверцетин 3-бета-D-глюкозид и пента-О-галоил-бета-D-глюкоза. Тези два химикала, част от 16-те съединения, присъстващи в ядрото на J. nigra, бяха в центъра на статия, публикувана през октомври 2020 г. в Molecules.

Авторите на изследването посочват, че двете съединения предотвратяват размножаването на два вида ракови клетки. Въпреки това, те предполагат, че антиоксидантната активност вероятно се задвижва не само от тези две фенолни съединения, но и от комбинация от други съединения. Тези съединения проявяват антиоксидантна активност, която е значително по-висока в сравнение с аналога на витамин Е, Trolox, който е използван като контрола за изследването.

Kървав корен

Въпреки репутацията си на отровно растение, кървавият корен (Sanguinaria canadensis) притежава свойства за борба с рака. Едно проучване, публикувано през октомври 2020 г. в International Journal of Dermatology се фокусира върху способността за борба с рака на сангвинарин, растително съединение, открито в корените на S. canadensis.

Въпреки репутацията си на отровно растение, кървавият корен (Sanguinaria canadensis) притежава свойства за борба с рака. Едно проучване, публикувано през октомври 2020 г. в International Journal of Dermatology се фокусира върху способността за борба с рака на сангвинарин, растително съединение, открито в корените на S. canadensis.

Междувременно The Truth About Cancer разкрива, че сангвинаринът може да предизвика апоптоза чрез три механизма, цитирайки проучване, публикувано през май 2016 г. в Free Radical Biology and Medicine. Според проучването сангвинаринът активира каспаза (ензим, който помага за разграждането на протеини и други молекули), предизвиква фрагментация на ДНК и регулира надолу антиапоптозните протеини в лабораторни клетки на левкемия.

Магданоз

Магданозът (Petroselinum crispum) често се пренебрегва в кухнята. Тази обикновена подправка, обаче притежава мощни противоракови съединения като апигенин, който предотвратява образуването на кръвоносни съдове, които пренасят хранителни вещества към раковите тумори. Той също така съдържа 8-метоксипсорален, растително съединение, за което е доказано, че инхибира развитието на карциногенно индуциран рак на белия дроб при лабораторни мишки.

Голямо проучване на населението в Италия, включващо повече от 2500 жени с рак на гърдата, установява, че рискът от рак на гърдата е намален чрез увеличаване на приема на магданоз. Причината за този намален риск от рак на гърдата са растителните съединения, присъстващи в P. crispum.

Автор:  Olivia Cook

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *