2-чаши-вода

Пиенето на алкохол е удовлетворяващо за много хора. Но прекаляването с него може да ви донесе болки в главата и дори в други части на тялото. За това, умереността винаги е от ключово значение, когато се наслаждавате на множеството алкохолни напитки, предлагани на пазара.

Много хора, независимо дали самостоятелно или с компания, просто обичат да пият алкохолни напитки, за да се отпуснат веднага след работа или през почивните дни. През 2013 г. проучване, направено от Националния институт за злоупотребата с алкохол и алкохолизъм в САЩ показа, че 24,6% от населението на възраст между 18 и повече години са си пийвали през миналия месец, докато 6,8% са заявили, че са прекалявали с алкохола през последния месец.

Центровете За контрол на заболяванията (CDC) съобщават, че прекалено много консумация на алкохол води до смъртта на около 88 000 души в САЩ всяка година по време на период от четири години, като се започне от 2006 г. до 2010 г.

„Най-често прекалената консумация на алкохол води до пътни инциденти“, казава адвокатът Даниел Пърлман. „През 2013 г., например, шофиране след употреба на алкохол, доведе до 10076 смъртни случаи или 30.8% от общите смъртни случаи при катастрофи.“

Съгласно Dietary Guidelines for Americans, умерена употреба на алкохол трябва да бъде: само едно питие дневно за жените и само две питиета на ден за мъжете.

Ако вие сте един от тези, които обичат алкохолните напитки и често страдат от махмурлук, тук са естествени средства, които можете да следвате, за да ви помогнат да се възстановите бързо.

Пийте вода
Пиенето на вода може да изглежда просто решение, но помага в хидратиране на тялото ви при махмурлук. Не е известно на повечето хора, но алкохолът кара бъбреците ви да свобождават повече вода и затова тялото трябва да се рехидратира. Уверете се, че пиете от осем до десет чаши вода.

Яжте нишестени храни
Махмурлукът обикновено кара кръвната ви захар да спада и вие трябва да си я върнете към нормалното ѝ ниво. Как? Трябва да се ядат храни с високо съдържание на въглехидрати и те включват обикновено гевреци, крекери, бисквити. Не забравяйте, че обикновените въглехидрати ще помогнат да се стабилизира стомахът ви след консумация на алкохол.

Яжте банани
Бананите са полезни, тъй като съдържат много калии, който се губи при консумация на алкохол.

Пийте чай от джинджифил
Джинджифилът е известен за облекчаване на гадене и симптоми на морска болест. За направата на чай, просто нарежете 10-12 резена пресен корен от джинджифил и ги смесете с четири чаши вода, и изчакайте да заври. Можете да пиете чая така или можете да добавите пресен портокалов сок, сок от лимон или мед, в зависимост от личните ви предпочитания.

 

Автор: Lynn Joseph

Източник: http://blogs.naturalnews.com

One thought on “4 естествени средства при махмурлук”

Напиши коментар

Добави обява

×
×