Всеки знае, че стресът води до заболяване, но рядко говорим за щастливата „обратна страна“ на това – да се научим как да успокоим реакциите на стреса, което води до здраве, повече енергия и по-малък риск от заболяване. Изследванията през последните десет години показаха тази печеливша формула без сянка на съмнение. Ето четири дейности, които можете да правите всеки ден, за да успокоите стреса, да активирате имунната система и да предотвратите рака на гърдата, като работите с вродената сила на тялото си да се излекува!

4-те най-лесни начина да победите стреса и рака на гърдата

# 1 Медитация. Теломерите са малки части от ДНК, които се появяват в края на всяка клетъчна хромозома. Тяхната работа е да защитават генетичната информация. Всеки път, когато една клетка се раздели, теломерите на оригиналната клетка стават малко по-малки. Едно канадско проучване от 2015 г. установява, че теломерите са по-дълги при оцелелите от рак на гърдата, които са медитирали или са използвали някаква друга форма на умствена практика (в сравнение с оцелелите, които не са имали умствена практика). По-дългите теломери са равностойни на здраве, така че това означава по-малко риск от рак на гърдата или рецидив на рак на гърдата.

Медитацията е трудна за много хора, но не е нужно да прекарвате часове на ден, седнали на възглавница, за да извлечете ползите от медитацията. Според Харвардския университет, 15 минути медитация на ден може да ви постави на пътя към здравето. Те подчертават, че преди всичко последователността е жизненоважна, ако искате да видите резултати.

# 2 Движете се! Движението помага на тялото ви по много начини, включително успокояване на стресовите реакции и стимулиране на имунната система в дългосрочен план. Френското проучване от 2014 г., публикувано в списанието „Епидемиология на рака, биомаркери и превенция“, показва, че жените, които са вървели поне четири часа седмично, имат значително по-нисък риск от инвазивен рак на гърдата, отколкото тези, които не са го направили. Изследването се основава на проучване на 60 000 жени след менопауза за период от четири години.

Ако сте в момент на вашето лечебно пътуване, което не ви позволява да извършвате аеробни дейности като плуване, джогинг, танци или бързо ходене, не се тревожете. Проучванията показват, че упражняването на стречинг /разтягане/, като например йога, може да намали рисковете от физическо и неврологично заболяване, тъй като разтягането може да има положителни ефекти както върху ендокринната система, така и върху нервната система.

# 3 Напишете го! Ако ви харесва писането или дори ако никога не сте опитвали, можете да помислите за журнал на стреса. Можете да зададете таймер и да направите „свободно писане “ за 20 минути или да се фокусирате върху определена ситуация, за определен брой страници. Можете също да запишете вашите мечти, видения, цели и аспекти в живота си, за които сте благодарни, като начин да се отърсите от вашите притеснения и наистина да оцените всичко, което вече имате. Доклад, публикуван в Journal of Clinical Oncology, установява, че жените с рак на гърдата, които са участвали в експресивното писане, се чувстват по-добре и имат по-малко симптоми. Ако пък обичате да рисувате, опитайте да прекарате част от времето си за рисуване като начин да опишете чувствата си.

#4 Техника за емоционалната свобода при посттравматично стресово разстройство. Техниката за емоционалната свобода или ТЕС е лесен и бърз начин да успокоите стреса и да постигнете по-голям мир, както и фокус в живота си. Можете леко да потупвате ключовите меридианни точки на лицето и гърдите, като първо изразявате емоциите си и след това „декларирате“ това, което желаете. Това ще успокои състоянията на паника и намали нивата на кортизола. В началото може да изглежда странно, но дори и изследванията потвърждават, че тази техника работи. Всъщност констатациите, представени на Конференцията за обществено здравеопазване на САЩ през 2011 г., установиха, че 90% от военните ветерани, диагностицирани със посттравматично стресово разстройство /ПСР/ и са преминали ТЕС обучение, вече не отговарят на критериите за ПСР, само след 6 седмици практика на ТЕС.

Имате ли 15 минути на ден?

„Стресът е само част от съвременния живот.“

Чувам това през цялото време и се обзалагам, че и вие. Да, вярно е, че предизвикателства и потенциално стресиращите ситуации се проявяват в нашия живот повече от всякога. Но това не означава, че сте предопределени да оставите стреса да ви изпълни живота и да ви води по пътя на безпокойството. Според изследванията, споменати по-горе, и още десетки, всичко, което е необходимо, е по малко време всеки ден, за да се преодолява стреса и да поемеме по пътя на спокойното изцеление!

 

Автор: Dr. Veronique Desaulniers

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×