4 начини за предотвратяване на алергии при децата

(NaturalNews)

Поради преобладаващите токсини в света и до голяма степен монотонни типове диета, с преобладаващи зърнени храни и захари, алергиите са станали нещо съвсем обичайно. Това създаде слабост в нашия генетичен профил, който се предава от едно поколение на друго, водещо до появяващи се алергии в най-ранните етапи от живота. За да се противодейства на тази тенденция трябва да се съсредоточим върху създаване на стратегии за изграждане на силна имунна система и подобряване на външната среда, в която живеят децата. Тук са четири ключови фактори, които можем да разгледаме.

Кърмете бебето си

Според повечето практикуващи алтернативна медицина, един от най-добрите начини за намаляване на алергиите в детска възраст е да се хранят с майчино мляко. Кърменето изгражда силна имунна система, която е въоръжена да се справя с инфекции, токсини и хранителни алергени.

Лендън Смит, MD, автор на множество книги, посветени на здравето на децата, подчертава, че храненето на бебето с майчино мляко допринася за по-малко алергии при децата. Той заявява: “Ако на бебетата се дава каквото и да е друго освен кърма през първите няколко месеца от живота, може да се развие хранителна чувствителност. Техните черва не са предназначени за смилане на каквото и да е друго освен кърма.”

Въведете твърдите храни по-късно

Отлагането на твърдите храни и кърменето за по-дълго, дават повече време за узряване на имунната система на бебето. Проучванията показват, че въвеждането на твърди храни по-късно, по-специално фъстъци, яйца, пшеница, и риба, може да намали честотата на алергиите.

Изследване, публикувано в British Medical Journal, установява, че децата, които са захранени с твърди храни преди четиримесечна възраст, са много по-склонни да изпитат хронични или повтарящи се епизоди на екзема, отколкото децата, които не са били захранени с твърди храни в такава ранна възраст.

След 6 месеца, когато детето е готово да яде твърди храни, родителите могат да започнат въвеждането на пресни плодове и зеленчуци, бобови растения и протеинови източници с ниски мазнини, като пилешко и риба. Не се препоръчват преработени храни.

Избягвайте ранните имунизации

Графикът на препоръчителните ваксини стана тежък и труден за новоразвиващите се имунни системи на бебетата. В САЩ сега имунизацията започва с ваксина против Хепатит B при раждането и завършва с повече от 21 ваксини в течение на първите 18 месеца. Добре документирано е, че някои ваксини могат да причинят алергични реакции при някои деца, които варират от временен дискомфорт до смърт.

Ако родители в САЩ биха искали да откажат имунизации, те трябва да получат формуляр за изключване (религиозен, медицински или философски), за да запишат децата си в училище, тъй като имунизациите са задължителни в много щати в Америка.

Предпазете дома си от алергии

Ранното излагане към вътрешни фактори на околната среда на вашето дете, като например мухъл, дим, домашни акари и формалдехид в жилищни материали, може да има пряк ефект върху блокиране на дихателните пътища и косвено да причини чувствителност към алергени. Намаленото излагане на замърсители на въздуха намалява вероятността от развитие на чувствителности или хронични алергични реакции.

За значително намаляване на домакинските алергени:

  • Перете одеяла, възглавници и други завивки и постелки ежемесечно в гореща вода.
  • Махнете старите играчки от леглото.
  • Махнете килимите от спалните или ги третирайте с танинова киселина, която денатурира алергени.
  • Ограничете достъпа на домашни любимци до спалнята на детето.
  • Дръжте прозорците затворени по време на сезона с алергии.
  • Избягвайте тютюнев дим.
  • Поддържайте влажността на оптимално ниво, за да се избегне развитието на мухъл или твърде суха среда.
  • Използвайте въздушни филтри за отстраняване на частици и миризми от въздуха.

Разбира се, има опасност от пазенето на нещата твърде чисти, което също би могло да причини алергии, така че е важно да има баланс.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek HenryВашият коментар