Повечето хора стискат палци и се надяват да не се разболеят от рак. Но има неща, които можете да направите сега, за да имате по-нисък риск от тази смъртоносна болест. В действителност, тези неща ще доведат до намаляване на риска от всички хронични заболявания.

Изследванията показват, че генетиката, експозицията на околната среда, пушене, физическа активност и диета са възможните причини за рак.

Ето какво трябва да направите още днес, за да  предотвратите или да се борите с рака.

Намалете приема на захар и алкохол

Редовната, прекомерна консумация на алкохол може да повиши риска от рак. Алкохолът отслабва организма и намалява способността му да абсорбира витамини и минерали.

Захарта се смята за гориво за растежа на раковите клетки. В изследване на животни, учените открили, че размерът на туморите се увеличавал, когато мишките били хранени високи количества захароза. Тези ефекти могат да бъдат същите, независимо дали използвате захар или високо-фруктозен царевичен сироп.

Трябва да се избягват преработените храни, за да се намали приема на захар. 80 на сто от преработените храни имат захар.

Избягвайте храни, които причиняват възпаление

Чували сте за противовъзпалителни храни. Добре, но има и про-възпалителни храни. Те включват преработени меса, газирани напитки, хидрогенирани масла, червено месо (свръхпотреблението), както и рафинирани въглехидрати.

Изследванията показват, че хората с хронично възпаление имат по-висок риск от рак. Яденето на про-възпалителни храни има дългосрочни вреди върху клетки и тъкани. Това прави тялото податливо на заболявания и увеличава риска от рак.

Увеличете приема на храни на растителна основа

Многобройни проучвания показват, че храни на растителна основа намаляват риска от рак. Тези храни са богати на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и предотвратяват различни видове рак.

Изследванията показват, че вегетарианците имат осемнадесет процента по-нисък риск от рак в сравнение с не-вегетарианците. А също може да се отбележи, че  диетите на растителна основа предотвратяват недостига на минерали и витамини.

Достатъчно излагане на слънчева светлина

Почти 50 процента от възрастните американци имат недостиг на витамин D, според изследване. Дефицит на витамин D е свързан с рак. Изследователите установили, че има намаляване със 77 процента от раковите случаи при жени, които са приемали витамин D.

Излагането на слънце всеки ден ще ви даде необходимото количество витамин D.

Храни, богати на витамин D включват: яйца, дива уловена риба и гъби.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-things-can-today-prevent-fight-cancer/

Напиши коментар

Добави обява

×
×