(NaturalNews)

Слънцето е основна лечебна сила и е отговорно за поддържането на живота на тази планета. Въпреки това, през последните години се придава по-голямо значение на неговите разрушителни ефекти, вместо как може да се отрази положително върху нечие здраве. Това се дължи на неправилна връзка със слънцето. Въпреки това, с някои леки корекции, тази лечебна сила може да бъде уловена.

Аклиматизация и излагане

Съществува тенденция да се прекалява, когато се излага тялото на слънчевите лъчи, а резултатът често е увреждащо кожата слънчево изгаряне.

Когато се аклиматизирате към слънцето, започнете през пролетта и създайте защитен тен с поетапно излагане. Меланинът, пигментът на кожата, който се произвежда през пролетта, предпазва от слънчево изгаряне през лятото. Той е биологичен механизъм за фотозащита, предназначен изключително за поддържане на здравословната връзка на човека със слънцето.

Меланинът в кожата превръща 99.9% от абсорбираната UV радиация в топлина, която лесно се разсейва, което ефективно предотвратява радиационно увреждане, допринасящо за клетъчно увреждане.

Най-доброто време от деня за  тен е рано сутрин до слънчев обяд. Излагайте поне ръцете и краката, и го правете без слънцезащитен крем в продължение на най-малко 15 до 45 минути. Използвайте топлината и цвета на кожата, като пътеводител, за да се махнате и покриете.

Неправилно използване на слънцезащитни продукти

Не само че синтетичните слънцезащитни продукти ефективно блокират лечебните ползи от слънцето, но те също се абсорбират и се изпичат в кожата, създавайки цял куп от потенциални здравословни проблеми.

Синтетичните слънцезащитни продукти създават измамно чувство на сигурност, като изключват система на кожата за ранно откриване на слънчево изгаряне, която дава справедливо предупреждение за предстояща опасност. Това води до прекомерно излагане на UV радиация, която ефективно разрушава лечебните ползи и създава други здравословни проблеми.

Слънцезащитните кремове блокират UVB лъчите, които са необходими за правилното производство на витамин D. Взаимодействието на слънчевите лъчи с кожата активира производството на витамин D, от който учените тепърва започват да откриват колко силно се нуждае тялото.

Помислете само за нетоксични слънцезащитни продукти или растителни масла, когато излагането на слънце става прекалено дълго и е необходима защита на кожата.

Слънчевите очила пречат

Слънчевите очила вече са станали предимно модно представяне и последствията за здравето са притеснителни.

Очите също се нуждаят от слънчева светлина, тъй като това е най-прекият път за комуникация към мозъка и здравето на хората и настроението зависи от това. Когато ретината получава пълен спектър от светлинни лъчи, това е закодирано в мозъка и задейства производство на хормони и неврохимикали, които пазят хората щастливи и здрави.

Лещата в задната част на окото, която стимулира главния часовник на организма в хипоталамуса и епифизната жлеза, абсорбира синята част на спектъра от слънчева светлина. Това от своя страна създава производство и освобождаване на мелатонин, хормонът на циркадния ритъм, който регулира циклите сън-събуждане. Също така е мощен имуностимулант и антиоксидант против стареене, който предпазва ДНК-то и забавя невро-дегенерацията.

Носенето на слънчеви очила или стоенето на закрито блокира приема на синя светлина и намалява ползите на имунната система и вечерната доза на мелатонин. Поради тези причини, използвайте очила по-рядко и в ситуации на по-силна слънчева светлина.

Неподходящ избор на храни

Антиоксидантното съдържание на храната, която се яде последователно, също има определящо влияние върху вероятността от слънчево изгаряне. Лъчите на слънцето увреждат кожата чрез свободни радикали, които са отговорни за преждевременно стареене и някои видове рак. Противодействието на тези свободни радикали с антиоксиданти е важно за предотвратяване на щети, като например слънчево изгаряне и всички свързани заболявания, които може да насърчи.

Висока на антиоксиданти диета от отглеждани на слънце продукти, билки и добавки е най-добрата форма на вътрешни слънцезащитни продукти, и трябва да се разглежда като част от по-благотворна връзка със слънцето.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *