При управлението на едно домакинство е лесно да се пренебрегват малките неща, защото сме се научили да ги приемаме за даденост. Някои от тези неща, са се доказали като токсични и отслабващи имунната система, насърчаващи развитието на рак и дори са способни да убият малки животни. Въпреки, че заради малкото количество, което вие и вашето семейство използвате, вероятно това няма да ви убие, но тези опасни химикали причиняват сериозно увреждане с течение на времето. Важно е да се уверите, че дори и да не предприемете никакви промени в начина си на живот веднага, то най-малко сте наясно с опасностите.

1. Кухненски съдове с незалепващо покритие

Съдовете за готвене с незалепващо покритие са удобна маска на опасностите от използването им. Въпреки че са безопасни при стайна температура, след загряване, химикалите, които ги правят незалепващи се отделят в газови изпарения, които причиняват различни сериозни здравословни проблеми, от главоболие до астма, алергии, респираторни заболявания, депресия, потискане на имунната система, неврологични проблеми и дори рак. В действителност, изпаренията са толкова токсични, че ако се загряват няколко незалепващи съдове за готвене в малко затворено помещение и се заключи вътре птица, птицата ще бъде мъртва в рамките на един час. Ефектът не е по-различен върху човешкото тяло, с разликата, че хората са по-големи и няма да умрат от такова количество, но ще бъдат сериозно засегнати от редовна и многократна употреба.

2. Перилни препарати

Повечето перилни препарати не са нищо повече от комбинация от токсични химикали и аромати. Когато носите дрехи, изпрани с тези видове прах за пране, вие вдишвате токсични изпарения, а когато се потите, химическите остатъци в дрехите се смесват с вашата пот и се абсорбират в тялото през отворените пори на кожата, подобно на начина, по който никотиновите пластири доставят никотин в кръвта. Ако имате проблеми със съня и ако все още не сте го направили, опитайте перилен препарат с натурални съставки. Проблеми със съня могат са бъдат свързани с вдишването на токсични газове от прах за пране в чаршафите.

3. Почистващи препарати

Конвенционалните почистващи препарати са сходни в тяхната токсичност с конвенционалните прахове за пране. Почистващите средства за стъкло например, са били свързани с повишаването на детските алергии през последните две десетилетия.

4. Флуорирана паста за зъби

Флуоридът, и съответно флуорираната паста за зъби са токсични. Това е известен канцероген, толкова токсичен, че е основната съставка на отровата за плъхове. Добавят го и във водата под предтекст, че това е добре за зъбите, а истината е че това е просто отпаден продукт на големите химически компании, които намират начин да печелят и от него. Флуоридът е свързан с метаболитни нарушения, депресия, репродуктивни смущения, пасивност, нисък коефициент на интелигентност, нарушения в развитието на децата, наддаване на тегло, рак и ред други проблеми. Натриев флуорид, в действителност, е бил основната съставка в химическите оръжия на Сирия, един въпрос, който наскоро бе засегнат в медийното пространство. Ако флуоридът се използва в отрова за плъхове, а сега е и химическо оръжие срещу хора, в никакъв случай не бива да го допускаме в тялото си.

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-household-toxins-poisoning-your-family/

Автор: Jonathan Cho

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×