Много се говори за рак през последните години. Октомври като месец за рак на гърдата и ноември като месец за борба с рак на простатата. Напоследък сме затрупани с много истини за рака, извадени на бял свят от смели лица, насърчаващи природни лекове.

Наличието на прекалено много информация може да бъде трудна задача. Важно е да се премине към чист, напълно холистичен начин на живот и процедури или хранителни вещества, които са доказали своята сила за борба с рака.

Тук са 4 хранителни вещества, които се борят с рак естествено.

Витамин С

Не е изненада, че витамин С е мощен имуностимулант, който може да има значителен ефект срещу имуннокомпрометираща болест като рак. Въпреки това, учените са били приятно изненадани от ефекта на витамин С, даден във високи дози интравенозно.

Ново изследване, публикувано в рецензираното списание Science Translational Medicine, проведено от екип изследователи в Университета в Канзас, установи, че тези високи дози витамин C, инжектирани венозно, ликвидират раковите клетки, като оставят здравите клетки непокътнати.

Въз основа на по-ранни изследвания за първи път от Линус Паулинг, химик от Oregon State University, провежда тестовете ин витро в лаборатория, както и директно върху мишки, така и върху група от 22 души. Според BBC News тестовете са положителни при всички 3 ситуации като витамин C се насочвал само към яйчниковите ракови клетки, като  избягвал здравите клетки.

Ако не можете да получите високи дози витамин С интравенозно (или просто не искате), то консумирайте големи количества храни с високо съдържание на витамин С.

Лаетрил (B17)

Лаетрил (Laetrile) или B17 бе забранен от FDA през 1971 г., въпреки доказаната му ефикасност. Въпреки това, източниците на Лаетрил или B17, са законни и това са естествени източници на амигдалин (откриван предимно в кайсиеви ядки).

Амигдалин съдържа четири вещества, две глюкоза, третото бензалдехид, а четвъртото е цианид. Цианид и бензалдехид са отровни, ако се появяват като молекули, които не са обвързани с други молекулярни образувания. Витамин B-12 също съдържа цианид, но е безопасен, тъй като е обвързан и заключен от част от друга молекула. Ензим в нормалните клетки, наречен роданез, може да ги направи безвредни чрез комбинирането им със сяра.

Раковите клетки виреят на захар, което прави глюкозните молекули на амигдалин неустоими. Въпреки това, един ензим, наречен бета-глюкозидаза (срещан само в раковите клетки, които не са здрави клетки) отключва амигдалин молекулите и изпуска бензалдехид и цианид (отрова), създаващи токсична атака, която унищожава раковите клетки. Бета-глюкозидаза ензимът на раковите клетки кара ракови клетки към саморазрушаване, чрез отваряне към отровата на цианид и бензалдехид.

Разбира се, човек трябва да бъде на чиста, органична диета, която е лишена от захар, за да работи наистина тази терапия. Трябва също да се избягва прекомерната консумация на кайсиеви ядки (ядене на 6-10 ядки през целия ден е общото количество), тъй като може да има нежелани реакции като замаяност, главоболие или разстроен стомах.

Канабис

Канабисът направи бум в сферата на естествено лечение на рак, въпреки че медицинските учени са били добре запознати с полезните ефекти на канабиноидите съединения от средата на 70-те години.

Лабораторни изследвания, проведени през 2008 г. и публикувани в списанието Clinical Investigation, показват, че активната съставка в марихуаната, известна като THC, може да функционира като лек за рак на мозъка, както и множество други видове рак. Други изследвания показват, че канабиноидите могат да работят чрез различни механизми, включително инхибиране на клетъчния растеж и индуциране на клетъчна смърт. Един от канабиноидите, които са показали голямо обещание, е канабидиол или CBD, за който научни изследвания показват, че може да инхибира развитието на рака.

За разлика от конвенционалните лечения на рака, като химиотерапия, канабиноидите ефективно се насочват и убиват раковите клетки, докато не се отразява негативно върху здрави, нормални клетки. Това е от първостепенно значение при правилната борба и напълното възстановяване от рак.

За съжаление, канабисът не е достъпен за гражданите легално. Той е достъпен законно в Колорадо, Аляска, Орегон и Вашингтон.

Гъби Чага

Гъбите Чага са гъби, които растат на бреза и други дървета. Смята се, че типът, който расте на бреза е най-мощен, поради високата концентрация на бетулинова киселина, която е токсична за раковите клетки.

Изследванията показват, че Чага е изключително ефективна за защита на клетъчната ДНК от вредните свободни радикали и също има антитуморни и имуностимулиращи ползи. Изследователи от Университета в Сеул, Южна Корея изследват ефективността на Чага в защитата на клетъчната ДНК. Тези клетки бяха третирани с екстракт от гъбите Чага, след това изложени на оксидативен стрес. Установено е, че клетките, третирани с екстракт, са с 40% по-малко ДНК мутация от нетретираните клетки.

В друго проучване японски изследователи са открили, че Чага имат по-високи нива на антиоксиданти от други лекарствени гъби и е доказано, че са ефективни срещу рак на черния дроб, матката, гърдата, дебелото черво, кожата, шийката на матката и белия дроб. Те също така атакуват тумори без да нарушават здравата тъкан.

Стероли, флавоноиди, полизахариди и полифенолите са някои ключови съставки, които дават противоракови свойства на тези лекарствени гъби.

Разбира се, има и други храни и хранителни вещества, които набират признание за техните лечебни свойства. В допълнение към тези естествени средства за рак е напълно холистичен начин на живот и включване на храни и билки, които са показали, че лекуват рак.

 

Автор: Derek Henry

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-natural-treatments-proven-kill-cancer/

One thought on “4 природни лечения доказани, че убиват рак”
  1. Амигдалинът беше забранен поради ниска ефективност и висока токсичност. Пишете нещо за истинските природни лечения, които са още в експериментална фаза – аманитин, ореланин, болесатин.

Напиши коментар

Добави обява

×
×