(NaturalNews)

Хлорелата е зелено водорасло, което се счита за една от най-мощните суперхрани, познати на човека. Хлорелата съдържа огромно количество хлорофил в рамките на своите клетъчни стени. Клетъчните й стени са много трудно смилаеми и много от производителите нарочно разбиват  клетъчните стени преди продажбата на продукта. Прекъсната клетка на хлорелата освобождава хранителни вещества от клетъчните стени, така че човешкото тяло да може да ги използва. Освен, че е вероятно най-богатият източник на хлорофил на Земята, хлорела е също с много високо съдържание на растителни протеини. Тя съдържа 58 грама протеин на 100 грама тегло. За сравнение, говеждото и пилешкото месо са с 24-28 грама протеин на 100 грама тегло. Хлорела облекчава болката, намалява хипертонията, засилва имунната система и помага за отстраняване на тежки метали.

Установено е, че Хлорелата намалява болката

През 2000 г. е проведено  пилотно проучване при пациенти, страдащи от фибромиалгия. Те са консумирали по 10 грама таблетки хлорела,  предлагана в търговската мрежа и 100 мл хлорела в течна форма. Симптомите са измерени в началото на изследването и отново след един, после и след два месеца от началото на лечението с хлорела. След изтичането на двата месеца при пациентите е забелязано значително намаляване на болка и чувствителност с 22%. Една трета от пациентите смятат, че тяхното здраве е по-добро след приема на хлорела.

Хлорела намалява или стабилизира кръвното налягане, дори когато лекарството се спира

В друго клинично проучване на пациенти с хипертония са били давани по 10 гр хлорела на таблетки и 100 мл екстракт от хлорела в продължение на два месеца. Преди да бъде давана хлорела на пациентите са им били спрени всички други лекарства за кръвно налягане. При една четвърт от пациентите имало понижаване на кръвното налягане след два месеца. При другите три четвърти пък нямало повишаване на кръвното налягане, въпреки че лекарствата им за кръвното налягане били спряни.

Хлорела подобрява имунната система при някои възрастни

след ваксините срещу грип

В клинично изследване, проведено през 2003 г., на пациенти, които са получили ваксини срещу грип била дадена хлорела, за да се провери дали водораслите ще подобрят функцията на имунната им система. Участниците, всички на възраст над петдесет, приемали плацебо или хлорела в продължение на три седмици преди да бъдат инжектирани с ваксина срещу грип. След една седмица и отново след три седмици след получаване на ваксините срещу грип, пациенти на възраст между петдесет и петдесет и пет, които са приемали хлорела, имали от два до четири пъти повече антитела, отколкото в групата на плацебо. Резултатите били незначителни за по-възрастните хора в проучването.

Хлорелата има потенциал на тежък метален хелатор

Проучване, включващо плъхове, показва потенциала на хлорелата за противодействие при отравяне на хора с тежки метали. На мъжки плъхове е бил даден кадмиев хлорид, токсично съединение, използвано в жълтата боя и копирните машини. Някои плъхове са били хранени с хлорела на прах, докато други били използвани като контролна група. Кадмият е намерен в кръвта, черния дроб, бъбреците и тънките черва на плъховете. Въпреки това, не е забелязано увеличение на кадмий в урината и изпражненията на плъховете,  хранени с хлорела, както и  увреждането на тъканите е по-малко в тази група. Изследователската група е заключила, че хлорелата може да се счита за подходящ контрагент за отравяне с тежки метали.

Автор: Donna Earnest Pravel

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

One thought on “4 причини да добавите хлорела към диетата си”

Напиши коментар

Добави обява

×
×