(NaturalNews)

Зъбите се третират като инструменти, вместо жива част от нашата физиология. Те се вадят, пробиват и пълнят, а като резултат се причинява значителна вреда на останалата част от тялото. Ето защо е жизнено важно да се разберат четирите причини, поради които проблеми със зъбите причиняват заболяване в организма и как да помогнем да се поправят.

Инфекции под зъбите

Под зъбите могат да съществуват джобове от инфекции и да са неоткриваеми от рентгеновите лъчи. Това е особено вярно за зъби, които имат коренови канали, тъй като е изключително трудно да се премахнат бактериите и токсините от корените по време на тази процедура.

Тези инфекции могат да продължат в продължение на години без знанието на пациента. Когато има такива инфекции, могат да изтичат токсини и да потискат функцията на имунната система, което води до хронични дегенеративни заболявания из цялото тяло. След като се елиминира инфекцията, много от симптомите ще изчезнат.

За да поддържате устата си без нежелани бактерии, помислете за изтегляне с олио, което може да помогне за премахването на тези нежелани бактерии.

Коренови канали

Зъболекарят Майкъл Зиф изтъква чрез изследвания, че 100 процента от кореновите канали водят до остатъчна инфекция и може да се дължи на несъвършената пломба, която позволява проникване на бактерии. Средата на кореновия канал, която е без кислород, може да предизвика бактериите да претърпят промени, създавайки мощни токсини, които изтичат в тялото.

Покойният Уестън Прайс, също открива, че токсините, изтичащи от кореновите канали, могат да предизвикат системни заболявания на сърцето, бъбреците, матката, нервната и ендокринната система.

Доктор Хъгинс добавя, че когато се отстранява зъба с корена, пародонтното сухожилие, което закрепва зъба също трябва да се отстранява, в противен случай може да остане джобна инфекция. Пълното отстраняване на зъба и сухожилието стимулира старата кост да произвежда нова костна тъкан за лечение.

Токсичност от материали за пломби

Стоматологичните амалгами могат да отделят живак, калай, мед и сребро в организма. Тези метали имат различна степен на токсичност и когато се използват като пломби за зъби, могат да корозират или да се отделят в метални йони. След това, тези йони мигрират от зъба до корена, устата, костите, съединителната тъкан на челюстта и накрая в нервите. Това им позволява да пътуват в централната нервна система, където йоните ще пребивават за постоянно, нарушавайки нормалното функциониране на тялото, ако не се отстранят.

Докато всички метали, използвани за стоматологично възстановяване са токсични, най-вредните са живачните зъбни амалгами (сребърни), използвани като пломби. Тези „сребърни“ пломби съдържат 50 процента живак и само 25 процента сребро. Живакът е бил признат като отрова още през 1500-те г., но въпреки това се използва в стоматологията от 1820-те години.

Както проницателно заявява стоматологът Ричард Д. Фишър, „Не се чувствам комфортно, използвайки вещество (живачни амалгами), определено от Агенцията за опазване на околната среда, като опасен отпадък. Не мога да го хвърлям на боклука, да го заравям в земята или да го хвърлям на сметището, но казват, че е добре да се слага в устата на хората. В това няма смисъл“.

Избягвайте живачните пломби, а съществуващите такива трябва да бъдат отстранени правилно от биологичен зъболекар.

Електрогалванизъм

Поради минералното ѝ съдържание, слюнката в устата е електропроводима. Когато слюнка взаимодейства с дентално покритие съдържащо метал, се създава батерия, предизвикваща ефект, известен като електрогалванизъм. Това буквално е електричество, генерирано от пломбите на човека.

Слюнката действа като проводник и различните метални пломби се опитват да се неутрализират взаимно, за да балансират електрическия заряд. Това причинява еродиране и изтичане в тялото на токсични материали от пломбата. Това може да доведе до липса от концентрация и памет, безсъние, психологически проблеми, шум в ушите, световъртеж, епилепсия, загуба на слуха и очни заболявания.

Действайте предпазливо, когато обмисляте стоматологични процедури и се хранете правилно, за да ги избегнете напълно.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

One thought on “4 проблеми със зъбите, които причиняват болести в тялото”
  1. Устната хигиена и качествените продукти за почистване на зъбите са в основата на доброто здраве. Не е без значение каква четка и паста за зъби ползваме. Не се водете само от цената, четете и съдържанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *