Средно човек вдишва и издишва между 12 и 20 пъти в минута и човешкото тяло може да издържи само няколко минути без кислород, без да страда от мозъчно увреждане или дори смърт. И все пак, докато нещо нередно не се случи, много хора вероятно не мислят за дробовете си изобщо. Поддържането на белите дробове здрави, обаче, е изключително важно. Замърсяването на въздуха, цигареният дим, полени, мухъл и излагане на изкуствени аромати и парфюми могат да раздразнят белите дробове. Тези органи също са уязвими към заболявания като пневмония, астма и ХОББ. Много е важно да се грижите за белите дробове, колкото е възможно повече. За щастие има билки, изброени по-долу, които ви дават отлична възможност да направите това по естествен път.

Евкалипт

Евкалиптът е популярно средство за защита при дихателни проблеми и лечебната му стойност идва от съединението, наречено цинеол, което е в състояние да разбие задръстванията и да направи по-лесно излизането на храчките. Той също е в състояние да успокои дразнене на лигавицата на дихателните пътища и това го прави ценен за много различни респираторни заболявания като бронхит и астма.

Риган

Тази популярна средиземноморска билка е не само ценена заради невероятния си вкус, но и защото тя съдържа два химикала, наречени карвакрол и розмаринова киселина, които действат като естествени антихистамини и деконгестанти, и са особено полезни за лечение на алергии, сенна хрема и синузит.

Тази билка е била използвана още през 1600-те години, за да помага за подобряване на здравето на белите дробове. Тя е естествен деконгестант и може да помогне за изчистване на белите дробове и дихателните пътища от храчки и слуз. Тя също така има естествени антимикробни свойства, които я правят полезна за лечение на белодробни инфекции, причинени от бактерии, вируси или гъбички.

Листа на живовляк

Не бъркайте това с разпространената градинска трева! Растението, за което става въпрос е тясно свързано с банана и е било използвано като респираторен тоник в продължение на стотици години. Той е ценен за способността му да успокоява възпаление и дразнене на дихателните пътища и да подтиска кашлицата, така че хората да могат да спят спокойно.

Лобелия

Всеки, който се е занимавал с коне, вероятно е запознат с лобелия, тъй като това е широко използван дихателен тоник за коне. Въпреки това, той може да работи също толкова добре и на човешки същества! Той е в състояние да стимулира надбъбречните жлези да освободят норепинефрин, хормон, който е в състояние да отпусне мускулите около дихателните пътища и да ги разшири. Той е също така естествено отхрачващо средство и деконгестант.

Всяка от тези билки, изброени по-горе могат да подкрепят и подхранят дихателната система по естествен начин, което буквално позволява на хората да дишат по-спокойно! А добрата новина е, че те са широко достъпни в магазините за здравословни храни в страната и като цяло са много по-евтини от много масови медикаменти.

Източник: http://blogs.naturalnews.com/5-herbs-lung-cleansing-respiratory-support/

Автор: Meghan Telpner

Напиши коментар

Добави обява

×
×