5 домашни средства срещу киселинен рефлукс

(NaturalNews) Киселинният рефлукс може да премине от лека форма към хронична за много кратък период от време. Има лекарства, които може да помогнат да се контролират симптомите на киселинен рефлукс, като антиациди. Въпреки това, те не са необходими, защото има много естествени средства, които са прости и лесни за употреба. Следните лекарства могат да бъдат използвани за преодоляване на киселинен рефлукс, както и киселини в стомаха, симптом на киселинния рефлукс. Премахване на храните, които е възможно да го предизвикат е първата стъпка. В някои случаи, стресът също може да бъде фактор, така че опитайте се да сте спокойни по време на хранене, за да помогнете за премахване на всички потенциални причинители.

Ябълков оцет

Една от причините за киселинен рефлукс е излишък от киселинност в стомаха. Излишната киселинност в стомаха може да бъде причинена от диета с високо съдържание на захар, тъй като захарта е киселинно-формираща. Пиенето на 1-3 супени лъжици на ден суров ябълков оцет може да помогне за намаляване на киселинността в стомаха. Може да изглежда нелогично да се пие нещо, което има кисел вкус, при положение, че има вече твърде много киселина в стомаха, но помага.  Въпреки това, ябълковият оцет е алкално-формиращ, защото тялото не трябва да произвежда необходимото му количество стомашна киселина. Това означава, че може да неутрализира киселинността. Пиенето на ябълков оцет преди хранене също подпомага процеса на храносмилането, за по-добро усвояване. На последно място, ябълковият оцет съдържа ензими, които помагат на храносмилането. По-добро храносмилане може да помогне за предотвратяване на киселинен рефлукс.

Лимон

Една от многото ползи от лимоните е способността им да помагат за премахване на киселинния рефлукс. Лимоните, както ябълковият оцет също са алкално-формиращи, въпреки че и те имат кисел вкус. По този начин лимоните също помагат да неутрализират киселинността в стомаха. Опитайте пиене на една супена лъжица прясно изцеден лимонов сок около 10 минути преди хранене. Лимоновият сок също може да помогне на съществуващ киселинен рефлукс; просто пийте по една супена лъжица лимонов сок веднага след ставане сутрин, една преди обяд и една преди вечеря.

Джинджифил

Този ободряващ корен е фантастична възможност за защита от киселинен рефлукс. Дъвчете белен джинджифил, пийте чай от джинджифил или използвайте таблетки от джинджифил за смучене, за да се възползвате от предимствата му. Джинджифилът стимулира храносмилателната система да произвежда повече ензими и секретира повече жлъчка за по-добро храносмилане. Храни, които не са правилно разградени по време на храносмилането може да предизвикат стомашно разстройство. Поради тази причина, ензимите могат да бъдат изключително полезни.

Алое вера

Това мощно растение има голямо разнообразие от приложения и е основен фаворит на много билкари. Алое вера е много полезно в случаи на киселинен рефлукс, тъй като може да успокои раздразнената тъкан и да се бори с възпалението. Алое вера също помага на храносмилането. Смесете гел от алое вера с полупрозрачната ципа от листото на алое вера с малко портокалов сок и пийте като здравословна напитка сутрин. Тази комбинация може да помогне за предотвратяване на киселинния рефлукс и може да се използва за успокояване на съществуващите симптоми като раздразнен възпален хранопровод. Външната част на листата на алое съдържа мощен лаксатив, така че не забравяйте да използвате формула, която изключва тази част.

Ензими

Яденето на храни, богати на ензими, не само може да помогне с киселинен рефлукс, но и може да подобри храносмилането, както и да ви помогне да намалите теглото си по здравословен начин. Ензимите са съединения, които помагат за разграждането на храната, така че хранителните вещества да бъдат усвоени. Хората произвеждат ензими, но някои здравословни проблеми могат да доведат до дефицит на ензим производство. Богати на ензими храни включват джинджифил, папая, ананас, сурови ядки, сурови зеленчуци и други сурови плодове.


Източник: www.naturalnews.com

Автор: Jeanette PadillaВашият коментар