(NaturalNews)

Ако търсите прост начин за насърчаване на здравето си, погледнете към лимфната система. Работейки в тандем със сърдечно-съдовата система, лимфните течности помагат за премахването на токсините от кръвта, като също така, транспортират клетките на имунната система. Тъй като лимфната система не разполага с орган, като сърцето, да циркулира течностите, тя трябва да бъде стимулирана. Разгледайте изброените по-долу няколко предложения за това, как да правите това лесно всеки ден.

Запазете тялото оживено

Пийте много вода – Тъй като хидратацията играе ключова роля и в двете циркулаторни системи, от решаващо значение е да се консумират адекватно количество течности през целия ден. Когато не обръщаме внимание на тази основна практика, върху лимфната система се натрупва стрес, водейки до неефективност и токсично натрупване. Допълнително предимство на правилната хидратация: бъбреците са в състояние да вършат работата си на промиване на водоразтворими отпадъци.

Сухо изчеткване на кожата – Друг прост навик, който държи лимфната система във върхова форма е изчеткване на кожата. Учудващо, в организма има стотици мили лимфни каналчета, които събират отпадъци. Когато четкаме кожата, системата се стимулира в процес, наречен лимфен дренаж. 

За да включите този метод в ежедневната си рутина, първо ще ви трябва висококачествена четка за кожа с естествен косъм – търсете такава, която е с дълга дръжка, така че да можете да достигате до гърба и други неудобни места. Добри времена за сухо изчеткване са преди сутрешния душ и след работа. Правете къси търкания към сърцето с твърд натиск, но без „ужулване“. Стойте настрана от деликатни области като лицето. Четкайте толкова дълго, колкото искате, въпреки че средните сесии обикновено продължават между две и 20 минути.

Хидротерапия – За бърз тласък на кръвообращението, опитайте смяната на топла и студена вода по време на вашия душ. Когато кожата се излага на студена вода, цялото тяло се свива, което изстисква лимфната течност нагоре. А когато се прилага топла вода, течността се движи надолу. Добър стандарт е да се редува температурата на водата на всеки тридесет секунди през целия душ. Уверете се, че имате надежден филтър за душ, за да избегнете абсорбацията на повече токсини, отколкото премахвате.

Скачане на батут – Един от най-добрите начини за подобряване на лимфния дренаж е да се скача на малък батут. Използвайки гравитацията, подскачането подпомага притока на лимфна течност. Един метод е „скачане за здраве.“ Застанете с крака на ширината на раменете. Поддържайте краката си на батута, подскачайте леко с движения нагоре и надолу. Това е всичко, което трябва да правите. Само за няколко минути на ден лимфната система се поддържа здрава.

Лимфодренажна терапия – С помощта на специализирана техника, която прилага налягане в лимфните възли и каналчета, обучен терапевт може да засили лимфната ефективност. Методът включва вълнообразно движение на ръцете върху тялото, за да се освободят блокажи и да се подобри кръвообращението. Ползите включват детоксикация, релаксация, регенерация на тъкани и намаляване на възпалението.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×