Много е важно всеки да яде здравословна и балансирана диета. Така е, това е вярно! Дори, ако сте в перфектно здраве, добре балансираната диета, ще бъде от полза за вас.
Ако страдате от рак, тогава е още по-важно да се уверете, че си набавяте дневения прием на важните витамини и минерали. Има действително някои храни, за които се смята, че се борят с рака. Някои храни са доказано ефективни за свиване размера на ракови тумори и даване необходимия тласък на имунната система.

Учените са открили, че някои суперхрани и супер плодове може да помогнат за предотвратяване на рак и/или пораждат естествено клетъчна смърт на раковите клетки.

5 супер плодове, които причиняват смърт на раковите клетки

Асай плодове
Асай Бери екстракт може да помогне за убиване на клетки при левкемия, когато се прилага директно към тях в продължение на период от 24 часа. По-конкретно, 86 процента от левкемични клетки изпитали апоптоза („клетъчна смърт“), когато са подложени на екстракта. Изследователите приписват този ефект на високите концентрации на антоцианини“, вид флавоноид, който дава на плодовете им отличителен, черно-лилав цвят.

Австралийско дърво Blushwood
Отглеждането на това дърво има много специфични изисквания и до този момент то вирее само в Северен Куинсланд в средата на австралийската тропическа гора. Плодовете на това дърво убиват туморните клетки директно, те отрязват кръвоснабдяването и активират имунната система на организма да изчисти „бъркотията“.

Годжи Бери
Вещество намерено в Годжи Бери, може да даде облекчение на пациенти с високо кръвно налягане, болест на сърцето, облекчава менструален дискомфорт и дори може да се използва за лечение на пациенти с рак на шийката на матката.
Германий е друг хранителен елемент в Годжи Бери, за който се казва, че може да намали растежа на тумори и има противоракови ползи. Казва се, че Годжи Бери може да намали риска или да помогне в лечението на рак на тестисите, рак на белия дроб, рак на черния дроб и рак на матката.

Червени боровинки
Отдавна е известно, че могат да помогнат в борбата с инфекции на пикочния мехур и цистит. Изследванията предполагат, че червените боровинки могат също да помогнат за борба с H.pylori, бактерии, свързани с пептична язва и рак на стомаха.

Черни малини
Черните малини са богати на антоцианини. Проучванията показват, че този вид мощен антиоксидант, намерен в плодовете, грозде и червено зеле, дава на плодове и зеленчуци син, червен или лилав цвят.
Тези мощни съединения се борят с болести, причинени от оксидативен стрес и свободни радикали, включително някои видове рак, сърдечно-съдови заболявания и хронично възпаление.

Автор: jeery park

Източник: http://blogs.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×