болно дете

Ново рецензирано проучване установи, че децата, които се намират в близост до 5G безжични кули, развиват сериозни здравословни проблеми като хронично главоболие, болки в стомаха и затруднено заспиване.

Три деца и техните родители се сблъскаха с тези и други симптоми след ваканция в лятна къща, разположена само на 125 метра от кула за мобилни телефони с множество 5G антени.

Публикувано в списание Annals of Clinical and Medical Case Reports, проучването разкрива, че симптомите на членовете на семейството бързо са отшумели, след като са напуснали летния дом и са се върнали в обичайния си дом, който не е разположен толкова близо до 5G антени.

Децата, които са на възраст от четири до осем години, също са развили емоционални симптоми от това, че са били в непосредствена близост до 5G антените. Те включват повишена раздразнителност, тъй като радиацията действа на сетивата им.

5G е смъртна присъда за хората

Д-р. Ленарт Хардел, водещ учен по рисковете от рак поради радиация, и Мона Нилсон съставиха свой собствен доклад за това как 5G влияе върху здравето на малките деца, като Хардел, онколог и епидемиолог, казва за The Defender следното:

„В медицината е добре известно, че децата са по-чувствителни към токсични агенти от възрастните. Освен това те имат по-дълъг живот, така че хроничните здравословни проблеми могат да се развият за по-дълъг период от време.“

Според Хардел 5G все още е „съвсем нов“, което означава, че има много малко проучвания за неговите ефекти. Сякаш правителствените регулатори са дали одобрение на телекомуникационната индустрия за безжичната технология, без първо да са доказали, че е безопасна.

Мириам Екенфелс-Гарсия, директор на програмата за електромагнитно излъчване и безжична защита на здравето на децата (CHD), заяви, че въвеждането на 5G е „още един пример за финансови и индустриални интереси, които надделяват над защитата на здравето на нашите деца“.

„Както в този казус, виждаме отрицателните въздействия върху здравето на тази технология и вместо да прилагаме принципа на предпазливост, докато не можем да определим пълния обхват на въздействието върху здравето и околната среда, нашите правителствени агенции – уловени от индустрията – позволяват инсталирането на 5G навсякъде“, казва Екенфелс-Гарсия пред The Defender.

„CHD прави всичко по силите си, за да отблъсне това опасно развитие чрез съдебни спорове, образоване на хората и застъпничество, и ние сме благодарни на учени като д-р Хардел и Мона Нилсон за хвърлянето на светлина върху тези случаи.“

За проучването семейството, което е било отседнали във ваканционния дом, е помолено да попълни въпросник след посещението си относно симптомите, които те и техните деца са изпитали по време на престоя. Те били помолени да класират тежестта на всеки симптом по скала от 1 до 10.

И за трите деца, на четири, шест и осем години, те съобщават, че имат проблеми със съня и страдат от емоционални симптоми, включващи „раздразнителност“ и „емоционалност“, като и двете са класирани на ниво 10, най-високото ниво.

„Две от децата са получили диария, болки в стомаха и главоболие, оценени между 8 и 3 по скалата за тежест“, се посочва в проучването. „Детето на 6 години, което не е имало болки в стомаха и диария, е получило кожни обриви с 8 степен по тежест.“

Симптомите се появили скоро след пристигането в къщата и изчезнали, след като се прибрали у дома, където нивата на радиация били значително по-ниски.

В отговор на констатациите, Нилсон, която управлява Шведската фондация за радиационна защита, каза, че ги намира за „много обезпокоителни“, добавяйки, че децата на тази възраст все още не трябва да страдат от подобни симптоми, въпреки че те все повече са „очакваните ефекти от увеличаване на излагането на радиочестотно лъчение.“

Прочетете и за още вреди от 5G мрежите тук.

Автор:  Ethan Huff

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *