(NaturalNews)

Храносмилателните проблеми никога не са приятна ситуация. Не само, че са често болезнени, но също така, тези проблеми могат да доведат и до неловко положение. За щастие, има няколко билки, които често се използват в ежедневието за готвене, които също са високо ценени заради способността им да успокояват храносмилателната система.

Градински чай

Мощна антивирусна билка, градинският чай също помага за безпроблемна работа на храносмилателната система. В допълнение към подпомагането на стомаха да разгражда протеин, градинският чай  помага и за разсейване на газовете. Успокояваща билка, градинският чай е идеален за успокояване на нервите и да държи безпокойството на страна. Смленият градински чай може да има аромат, който е горчив, а пресният градински чай има тенденция бързо да мухлясва. Стритият градински чай е универсална форма на билката.

Риган

Една супена лъжица риган съдържа повече антиоксидантна мощност от цяла чаша боровинки, което прави тази популярна билка една от най-мощните, когато става дума за облекчаване на храносмилателни проблеми. Риганът е силно алкална билка, което го прави идеален избор за борба с възпаление, както и киселинност. В допълнение, риганът също така  може да стимулира храносмилателната система и да предотвратява запек.

Розмарин

Розмаринът е популярна билка благодарение на вкусният си аромат. Прекалено много гъбички в стомаха и червата могат да доведат до множество проблеми, а розмаринът може да се бори с тях. Той е добро средство за лошо храносмилане, подуване на корема, газове, болка и запек. Въпреки, че има налични добавки, яденето на пресни или сушени версии на билката е много по-ефективно.

Лавандула

Лавандулата е добре известна по цял свят със своите успокояващи свойства. В действителност, когато човек стане напрегнат и неспокоен, храносмилането му започва да се забавя. Това забавяне може да доведе до дискомфорт. Използването на лавандула в храни може да помогне за успокояване на червата и да ги поддържа да се движат както трябва. Като алкална храна, лавандулата също помага за намаляване на киселинност и възпаление.

Мента

Ментата е известна, че е една от най-добрите билки, когато става въпрос за стимулиране на храносмилателната система. Тя успокоява киселината, която е в стомаха, като същевременно укротява нейните реакции. Докато прясната мента е избор номер едно, когато става въпрос за лечение на запек, диария, подуване на корема, газове и лошо храносмилане, формата и в чай също е много полезна.

Мащерка

Тази билка има естествени успокояващи свойства, които я правят идеална добавка към храни, когато имате разстроен стомах. Тъй като също има антивирусни съединения, добавянето на мащерка към храни може да помогне на корема да устоява на вируси. Мащерката е чудесна за борба с гъбички, както и лошите бактерии, които могат да разстроят стомаха.

Преди да посегнете към обикновени лекарства или лекарства с рецепта, които имат ужасни странични ефекти, опитайте се да добавите като помощ една от горепосочените билки към храните, за една здрава храносмилателна система.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

One thought on “6 билки, които подобряват здравето на храносмилателната система”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *