Болно-дете-висока-температура

(NaturalNews)

Конвенционалните лекари са научени да лекуват всеки симптом, който стига до тяхното внимание. Като например, често се предписват лекарства за намаляване на висока температура при децата. И все пак високата температура е механизъм на организма за унищожаване на вируси и бактерии. Работете с тялото и намалете високата температура естествено с помощта на тези холистични подходи.

Алтернатива на лекарствата

Алтернативните лекари предприемат по-различен подход за управление на високата температура. Тяхната цел е да укрепят и поддържат имунната система на детето, така че да може да се научи да разпознава и да реагира бързо на нахлуващи организми. Всъщност, някои инфекции в детската възраст могат да бъдат ценни в предизвикването на детската имунна система и следователно да я засилят.

Съществуват много алтернативи на аспирин или парацетамол, които са безопасни, евтини и нямат странични ефекти (хомеопатия), както и други, които засилват имунната система и съдържат антимикробни, антибактериални и антивирусни свойства (билкови лекарства).

Ето шест естествени, холистични подходи за висока температура:

1) Хомеопатия – Според д-р Московиц, MD, развитието на висока температура е един от признаците на едно здраво дете. С развитието на имунните системи в децата, те реагират остро и енергично към инфекции. Ако родителите се притесняват за това дали температура или инфекция трябва да бъде лекувана от лекар, д-р Московиц вярва, че най-доброто нещо, което може да се направи за тях, е да се следи техният отговор. Болни ли са, повръщат ли, боли ли ги, не ядат ли или изобщо не отговарят? Ако детето изглежда, че се справя, родителите могат да се чувстват уверени, че имунната система на детето ще бъде в състояние да се справи с болестите с помощта на хомеопатични лекарства. Препоръчваните лекарствата не елиминират високата температура, а по-скоро помагат на имунната система да завърши своята работа на изцеление. Такива хомеопатични лекарства може да включват  Aconite, Belladonna, Ferrum phos., Gelsemium, Pulsatilla и Bryonia.

2) Аюрведическа медицина – Доктор Вирендер Соди смята, че температура под 39 градуса е от полза при деца и не обича да им дава лекарства като аспирин или Тайленол. Той препоръчва лека, питателна храна, студен компрес или хомеопатични лекарства като Belladonna, Aconite и Sulfur.

3) Билкова медицина – Дейвид Л. Хофман вярва, че висока температура може да бъде от полза при малко дете. На детето трябва да се дава много подкрепа и комфорт и много течности. Билкови чайове като мента, бъз и бял равнец ще помогнат на организма да се справи с треската, а не да я потискат.

4) Ароматерапия – За да охладите системата, използвайте мента, бергамот или евкалипт. За предизвикване на изпотяване, използвайте босилек, чаено дърво, лавандула, розмарин, кипарис, лайка или мента.

5) Хидротерапия – За да намалите висока температура използвайте мокър чаршаф или потапяне във вана. Неутрално прилагане може да се използва за понижаване на температурата до управляемо ниво.

6) Локално лечение – За понижаване на температурата, използвайте корен от ехинацея. Може да се използва и студен компрес на челото и студен пакет за корема и гърдите на тялото или да се разтрие тялото с ябълков оцет.

Може също да се помисли за пробиотици, ферментирало масло от черен дроб на треска или терапевтични супи, които използват зеленчуци и подправки, стимулиращи имунната система.

Също така, имайте предвид, че прекалено висока температура може да доведе до тежко увреждане на мозъка, така че се консултирайте с вашия лекар, когато е необходимо.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×