Лимоните са прекрасни за използване при всички видове рецепти, от рибни сосове до лимонов пай. Това, което много хора не осъзнават, е, че лимоните също са добри за целия спектър от неща в къщата и често са естествена и здравословна алтернатива на много видове домакински почистващи препарати. По-долу са десет начина, по които лимоните могат да се използват около дома.

Почиства мазнината
Повечето хора, които готвят редовно, често трябва да чистят натрупване на мазнина върху и около котлона. Почистването на това, обаче може да бъде предизвикателство. Бърз и естествен начин да се почисти е чрез смесване на сол и резен лимон и втриване на кашата върху замърсеното място.

Почистване на чайници
За да се отървете от варовиковите натрупвания в чайника, сложете една шепа нарязани лимонени кори и вода и оставете да заври. След това изключете котлона и оставете да кисне за един час. След това, съдът просто се изплаква. За да се изчисти кафеник, добавете смес от сол, лед и лимонови кори, разклатете леко в продължение на няколко минути, след това изплакнете.

Почистване на микровълнови фурни
Прост начин за почистване на микровълнова печка е да се напълни половин купа с вода и лимонови кори, след което микровълновата се пуска на висока степен в продължение на пет минути, за да кондензира водата. След това извадете купата и избършете внимателно с кърпа.

Дезодориране на кофи за боклук
Неприятните миризми, носещи се от кофите за отпадъци, за съжаление, е често срещан проблем в много домове. Решение за това може да е като поставите лимонови кори в кофата, които ще придадат свеж аромат.

Третира хром и мед
Резен лимон, който е бил потопен в сол или сода е отличен за третиране на мед, хром, месинг или неръждаема стомана. Просто втрийте сместа върху метала и оставете да престои в продължение на 10 минути, след това изплакнете с топла вода и подсушете.

Отблъсква насекоми
Насекомите може да бъдат проблем във всеки дом, особено в топлите месеци на годината. За да ги държите далеч, поставете лимонови кори в близост до врати, первази или всеки друг възможен вход. Това е много ефективен репелент.

Направете ароматизиран овлажнител
Сухият въздух може да бъде проблем, особено в студените месеци, поради необходимостта за отопление на къщата. За решаването на този проблем, заврете лимонови кори и оставете да къкрят за дълго време, за да се овлажни и ароматизира въздуха.

Лимоните често могат да заменят домакинските почистващи средства, които са химични, а и по-скъпи от естествените възможности, които предлагат лимоните.

 

Автор:  Christine . S

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-awesome-uses-lemon/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *