(NaturalNews)

Нещата, които всяка домашна аптека трябва да има, са се променили през последните няколко десетилетия. Лекарствата на пазара и дори лекарствата с рецепта са дали път на природосъобразни решения, които са ефективни и без странични ефекти.

(1). Това може да бъде закупено във приличен хранителен магазин: Лют Червен Пипер (Кайен). Експертът билкар д-р Джон Кристофър, е бил шокиран да научи, че пиене на вода, смесена с една чаена лъжичка лют червен пипер на прах, е излекувала язвите му.

Той открива, че с лют червен пипер може да се спре кървене, като се изсипва прах директно върху раната. По-изненадващо е, че голяма доза 90,000 SHU (Скала на Сковил) във вода може да спре сърдечен удар. Има също и тинктура червен лют пипер.

За подпомагане при сърдечно-съдови заболявания, от две до три 1/2 чаши дневно с една чаена лъжичка от най-малко 40,000 SHU лют червен пипер на прах, почти гарантира силно здраве на сърцето.

(2). Друго отлично средство за външно кървене и лечение на вътрешни рани е формула от Традиционната Китайска Медицина (TКM), която се смята за китайско съкровище – Yunnan Baiyao. Точната формула е тайна, въпреки че билките са изброени.

Това лекарство е толкова силно, че е било използвано за ранени азиатски войници по време на Втората световна война и конфликта във Виетнам. То продължава да се използва по време на операции, за да се сведе до минимум кървенето и спомага за зарастване на рани. Може да бъде закупено от клиника за Традиционна Китайска Медицина или онлайн.

(3). Друго отлично средство от Традиционната Китайска Медицина е Chin Wan Hung. Това е най-добрият известен лек против изгаряне. Облекчава болката много бързо и насърчава изцеление по-добре от всяко друго лекарство. Може също да се използва и за хемороиди.

Обикновено е на разположение в клиники за акупунктура. Можете също така да го закупите онлайн. Евтино е, и само една малка част от този мехлем, приложена директно върху изгаряне, върши чудеса.

(4). Ако не можете да откриете Chin Wan Hung или не се доверявате на китайска фармацевтика, тогава трябва да имате Алое Вера Гел под ръка. Той е почти толкова добър, колкото Chin Wan Hung за успокоение и лечение на изгаряния.

Опитайте се да вземете цяло листо или листа от алое. Счупете едно, обелете външната обвивка на листото достатъчно, за да се покаже гелът и го приложете директно върху изгарянето. Можете да покриете отворения край на листото и да го съхраните в хладилник за една седмица. Страхотно е също за слънчево изгаряне.

Ако купувате бутилиран гел от магазина, уверете се, че е екологично чист, с минимални консерванти. Той също е полезен за облекчение на хемороиди. Някои го консумират за възпалени язви със задоволителни резултати.

(5). Активен въглен на прах е голям антидот при отрови или токсичност от прекомерна употреба на хапчета, ако се използва достатъчно бързо след погрешно преглъщане на токсичен продукт от домакинството или предозиране от хапчета. Повечето спешни отделения го имат под ръка за такива причини.

 Лекарят Ал Сиърс от Уест Палм Бийч препоръчва ежедневната консумация на прах във вода в продължение на 10 дни за стомашно-чревна детоксикация. За обща детоксикация, е по-добре да се използва прах, вместо капсули.

(6). ДМСО – Диметилсулфоксид може да се прилага локално за контузии, навяхвания и други подобни травми за бързо облекчаване и бързо изцеление.

Първоначално вторичен продукт от производството на дървесна маса, използван като индустриална смазка, той е бил пречистен, за да се развие за медицински цели.

(7). Чобанка (Butterbur) се използва в Европа в продължение на много десетилетия като лекарство против алергия и мигрена, главоболие и други леки болки. На разположение е в хранителните магазини и онлайн.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *