(NaturalNews)

Все повече и повече стават причините за ядене на черен шоколад. Тук ще се опитаме да посочим най-важните от тях. Важно е да се разбере, че органичният черен шоколад е най-добрия избор.

Колкото по-тъмен е шоколадът, с по-малко захар, мляко и други съставки, толкова по-близо е до какаото. Най-малко 70% до 90% какао в черния шоколад е здравословно и вкусно.

Млечният шоколад съдържа мляко, което няма никакви ползи за здравето, и захар, която храни раковите клетки. Избягвайте го.

Според изявление на д-р Дебра Милър в Chemistry Central Journal, „Какаовите семена са суперхрана с голяма хранителна стойност.“

Интересното е, че човек не трябва да яде много шоколад всеки ден, за да се възползва от ползите за здравето. По парченце или две дневно е достатъчно за поддържане на добро здраве.

Изследване на почти 20 000 участници в Германия стига до заключението, че тези, които ядат по 7,5 грама черен шоколад на ден получават максимума от ползите му за здравето. Органичните черни шоколади са обикновено 100 грама.

Ползи от черния шоколад

Защита от сърдечен удар и инсулт: черният шоколад понижава кръвното налягане, което намалява риска от инфаркт и инсулт.

Намалява риска от рак на дебелото черво: какаовите полифеноли в черния шоколад намаляват риска от рак на дебелото черво. Това е открито в проучване на Института за наука и технология на храните и храненето в Испания, което е публикувано в списание Molecular Nutrition.

Здравословни мазнини: мазнините в шоколада не повишават холестерола. Той съдържа изобилие от олеинова киселина, намираща се и в маслиновото масло, което помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и насърчаване на антиоксидантна активност.

Подобрява метаболизма на глюкозата: черен шоколад (70% плюс) инхибира кръвната захар да помогне за предотвратяване на диабет и затлъстяване. Доста интересен факт!

Подобрява настроението: Проучванията показват, че черният шоколад съдържа серотонин и увеличава производството на ендорфин. Това е естествен антидепресант.

Подобрява функциите на мозъка: Професор Иън Макдоналд от Университета в Нотингам (Nottingham University) използва ядрено магнитен резонанс за определяне подобряването на мозъчната дейност на хора, които току-що са консумирали какаови напитки.

Облекчава предменструалния синдром: Ето един намек за съпрузи и гаджета да дават черен шоколад на съпругите и приятелките си.

Това са няколко от многото причини, за да се насладите на органичен черен шоколад, който е с най-малко 70% какао. Има марки с 80% до 90%, което е още по-добре. Това не са вашите детски шоколадови бонбони с много захар, мляко или крем пълнеж, но за това пък са доста здравословни.

Колкото по-горчив, толкова по-добре. Не е трудно да се свикне с тях, ако наистина ви харесва шоколад. Насладете му се с нагласата, че това е действително добро за вас.

Автор: PF Louis

Източник : http://www.naturalnews.com

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *