Грипът може да се счита за сериозно заболяване с тежки последици за тези с увредена имунна система, възрастните над 65-годишна възраст, хронично болните, малките деца и бременни жени.

Можете да подкрепите вашата имунна система с много и различни естествени храни и билки, които имат антивирусни свойства, включително джинджифил, риган и чесън. Възможно е да се укрепи имунната система естествено по времето, когато грипният сезон е в разгара си, така че защо да се поставяте на пътя на потенциален здравен риск?

Ако все още ви трябва убеждаване да избегнете ваксината за грип, тук са 7 критични съображения.

Топ 7 причини, поради които да пропуснете противогрипна ваксина

Противогрипните ваксини съдържат живак

Ваксините срещу грип се състоят от живак, метал, за който е известно, че е опасен за човешкото здраве. Неговата токсичност може да доведе до загуба на паметта, депресия, ADD, орални здравословни проблеми, храносмилателни дисбаланси, респираторни проблеми, сърдечно-съдови заболявания и много повече такива сериозни, здравословни неразположения.

Прекалената употреба

Изследвания показват, че прекомерното използване на грипна ваксина и лекарства като Тамифлу и други от сорта, може действително да променят грипните вируси и да ги накарат да мутират в смъртоносни щамове.

По-голям риск от болестта на Алцхаймер

Едно проучване показва, че тези, които получават ваксината срещу грип в продължение на 3-5 години са с десет пъти по-голяма вероятност да развият Алцхаймер.

Съдови нарушения

Медицински изследвания показват, че ваксините срещу грип са свързани с повишен риск от съдово възпаление. Симптомите включват висока температура, болки в челюстта, мускулни болки, болка и скованост във врата, горната част на ръцете, раменете и бедрата, и главоболие.

Отслабени имунологични отговори

Има буквално хиляди медицински статии, които показват, че ваксините могат да доведат до вредни имунологични реакции и множество други инфекции. Освен това, слаби имунологични отговори само намаляват способността на човек да се бори с болестите, а ваксината е трябвало да защитава срещу такива на първо място.

Няма ползи за бебета и деца

Научният преглед на над 50 проучвания, включващи 260,000 деца на възраст от 6 до 23 месеца не открива никакви доказателства, че малките деца се възползват от противогрипната ваксина. Въпреки това, в същото време, изследванията показват, че самото инжектиране може да доведе до сериозни здравни усложнения при пациенти от всички възрасти. Проблемите включват инфекция, нежелан имунологичен отговор и дори смърт.

Категория C

Ваксината срещу грип е била официално класифицирана като клас C. Категория C е за тези лекарства, които не са имали достатъчно проучвания, човешки или животински, за да се установи тяхната безопасност или са показали неблагоприятни последици върху ембриона при животни, но има малко данни за хора.

Автор:  jeery park

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-reasons-flu-shots-dangerous-flu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *