(NaturalNews) Тези храни са изключително важни за подготвянето на тялото за бременността. Подкрепата на растежа и развитието на едно дете не е малък подвиг! Тялото ви ще трябва да се храни с висококачествени органични храни, за да го подготвите за новия живот, който скоро ще трябва да подкрепя.

Яйцата и яйчните жълтъци са богати на протеини и хранителни вещества, необходими за здравословния растеж и развитие на бебето. Жълтъците са с високо съдържание на холин, който е от решаващо значение за развитието на мозъка, неврони и синапси, където два неврона могат да комуникират. Четири жълтъка и най-малко един яйчен белтък всеки ден ще осигуряват около 500 мг на холин. Жълтъците също са богати на холестерол, ключова хранителна съставка за производството на полови хормони и здравословно развитие на мозъка на бебето, нервната система, стомашно-чревния тракт и хормоните.

Маслото от хранени с трева крави е богат източник на холестерол и витамини A, E, D, К. Мастноразтворимите витамини и холестерол са от съществено значение за развитието на здрави органи, особено мозъка. Маслото също е богато на минерали като селен, мед, хром и цинк, които са необходими за много метаболитни процеси. Маслото осигурява арахидонова киселина, мастна киселина, която е от съществено значение за кожата, цялостта на чревната, мозъчната функция и имунен отговор.

Маслото от черен дроб на треска е богато на няколко ценни хранителни вещества като витамин А, които подпомагат правилната генна експресия, здрави кости, здрава кожа и бели дробове, добро зрение, минералния метаболизъм, производството на хормони, умствена стабилност и защита от екологични химикали и естрогенни вещества в пестициди и пластмаси.

Сирене от хранени с трева крави. Суровите млечни продукти са по-здравословни и лесни за смилане в сравнение с пастьоризирано и хомогенизирано мляко и млечни продукти. Суровите млечни продукти  помагат за изграждане на здрави кости и зъби, за укрепване на имунната система и предпазване от алергии и астма.

Домашно приготвен костен бульон е хидратираща напитка, богата на желатин, аминокиселини и мастни киселини, които ще допринесат за по-здрави кости, сухожилия, съединителна тъкан, както и храносмилателен тракт. С високо съдържание на аминокиселината, наречена глицин, бульонът осигурява хранителни вещества, необходими за плацентата и помага вие и вашето бебе да се справяте със стресови фактори. Насладете се на костен бульон с хималайска сол или  го използвайте като база в супа.

Тъмно зеленолистните зеленчуци са фантастичен източник на фолат и калций. Те трябва да бъдат приготвени и поднесени с краве масло или кокосово масло, за да се подобри абсорбцията на мастно-разтворимите витамини.

Лакто-ферментиралите храни са богати на ензими, млечна киселина, както и добри бактерии. Те са храносмилателната електростанция, която не само ви помага да преработвате храната си, но засилва имунитета, премахва токсичните съединения от тялото ви и да произвежда витамини и късоверижни мастни киселини, които подхранват червата и мозъка ви. Не искате ли същото и за вашето бебе?

Източник http://www.naturalnews.com

Автор: Katherine Leonard, MS, NC

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×