Корен-Джинджифил


Джинджифилът е една от най-високо ценените подправки в света. Той не само дава на храната уникален пикантен, пиперлив вкус, но също така е известен със своите лечебни свойства. Олиото от джинджифил може да помогне за облекчаване на гадене и повръщане при пътуване. То е най-добрият начин за постигане на отлични резултати с минимални странични ефекти. В нормална концентрация не е токсично и не дразни.

7 топ ползи за здравето от олио от джинджифил

Импотентност
Джинджифилът е полезен за мъжкото здраве, тъй като коренът от джинджифил и неговото масло са афродизиак в природата, той е ефективен при премахване на импотентност и предотвратяване на преждевременна еякулация.

Лекува инфекции
Това масло е антисептик, убива инфекции. Ефективно е срещу малария, например, инфекциозно заболяване, пренасяно от комари.

Хранително отравяне
Джинджифилът е антисептик и газогонно вещество. В резултат на това може да се използва за лечение на хранително отравяне. Използва се и за лечение на чревни инфекции и бактериална дизентерия.

Подобрява кръвообращението
Лошото кръвообращение определено е основната причина, поради която тялото остава студено. Това често е основен въпрос за лица, които се борят с него. Консумирането на масло от джинджифил може лесно и значително да повиши кръвообращението и да поддържа тялото топло.

Намалява възпалението
Компонент в етеричното масло от джинджифил, наречен Zingibain, е отговорен за противовъзпалителните свойства на маслото. Този важен компонент предвижда облекчаване на болката и лекува болки в мускулите, артрит, мигрена и работи като средство за защита при главоболие.

Облекчава безпокойство
Маслото е в състояние да облекчи чувствата на тревожност, безпокойство, депресия и изтощение. Свойството на затопляне на маслото служи като помощник за сън и стимулира чувството на смелост и лекота.

Дихателни нарушения
Тъй като корен от джинджифил е добро отхрачващо, той работи ефективно за лечение на множество респираторни проблеми като настинка, кашлица, грип, астма, бронхит и задух. Джинджифилът е изключително ефективен при премахване на слуз през гърлото и белите дробове.

Как да направим олио от джинджифил

Джинджифилът традиционно преминава през парна дестилация, за да се създаде етерично масло. Но вие също може да направите своя собствена инфузия.

Необходими съставки

  • 2 чаши джинджифил, нарязан
  • 3 чаши зехтин
  • Crock-Pot електрическа тенджера
  • 2 стерилни буркана с капаци
  • цедка
  • марли

Начин на приготвяне:

– Сложете джинджифила в електрическата тенджера, на ниска температура. Покрийте с олиото.
– Похлюпете съда, но оставете капака леко открехнат.
– Оставете да стои така (на леко загряване) в продължение на 2 дни.
Трябва да сте сигурни, че вашето масло, не се вари или изгаря.
– Прецедете маслото през тензух.
– Отавете го  да седи в продължение на 1 ден, за да се даде възможност да се отдели.
Сипете вече отделенето олио в другия буркан.

 

Автор: Geary Andrew

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-wonderful-benefits-ginger-oil-make-ginger-oil/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *