Ракът на белия дроб е проблем по целия свят и на него се пада голям процент от общия процент смърт от рак. За човек с рак на белите дробове правилното хранене е много важно. Следват някои диетични съвети за хора с рак на белия дроб:

Достатъчно протеин

Според Американската ракова асоциация недостигът на протеин ще забави процеса на излекуване от рак на белия дроб. Препоръчително е да консумирате висококачествени протеинови продукти, ако страдате от рак на белия дроб, включително риба, яйчен белтък и малко количество говеждо месо.

Яжте повече зеленчуци и плодове

Добавете повече зеленчуци и плодове в диетата на пациенти с рак на белия дроб. Те ще повишат нивата на метаболизма и енергията.

Пийте повече зелен чай

Пийте най-малко две чаши зелен чай всеки ден, тъй като тази супер напитка е с почти 500 пъти повече антиоксиданти от източниците на витамин С.

Магията на ликопен

Храни като домати, диня и папая съдържат ликопен, който нарушава растежа на раковите клетки и предпазва от развитието на рак.

Малки порции и повече пъти

Осигурете малки, чести хранения през деня, които ще помогнат на пациента да приема достатъчно количество протеини, въглехидрати, както и други хранителни вещества.

Чай от джинджифил, за да облекчи разстроен стомах

За облекчаване на разстроен стомах, пийнете чаша джинджифилов или ментов чай. Те също могат да допринесат за укрепване на имунитета, поради високите нива на антиоксиданти.

Приемайте достатъчно фибри

В резултат на конвеционално лечение, пациенти с рак на белия дроб може да страдат от запек. Включването на храни с високо съдържание фибри в ежедневната диета ще ви помогне. Такива са овесена каша и пълнозърнести продукти.

Зеленчуци на пара

Зеленчуците на пара са много подходящи за пациенти с белодробен карцином, тъй като те могат да имат трудности при сдъвкване и преглъщане на храни.

 

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-dietary-tips-people-lung-cancer/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *