(NaturalNews)

През края на 20-ти век се наблюдава показателно увеличение в консумацията на захар, доставена от високо-фруктозен царевичен сироп (HFCS) и увеличеното съдържание на захароза в основните храни и напитки, предоставени ни от индустрията за обработените храни.

Захарозата (рафинирана захар) и високо-фруктозен царевичен сироп (HFCS) са навсякъде в храните за бързо хранене и повечето обработени храни. Естествените хранителни влакна са премахнати от обработените храни и напитки, даващи на захарите по-бърз достъп до кръвта ни.

Въглехидратите на плодовете и зърното съдържат фибри, които забавят абсорбацията на захарта. Захарта е направена да бъде получавана трудно, но човека прави така, че да я получава много лесно. Показателното увеличение в консумацията на рафинирана захар и високо-фруктозен царевичен сироп (HFCS) допринасят за напълняване много повече от мазнините в храните.

Д-р Робърт Лъстиг (Dr. Robert Lustig), автор на „Fat Chance“, изнася лекция пред публика, която получава повече от 3 милиона гледания в YouTube. Лъстиг (Lustig) обяснява как наднорменото тегло, диабета, коронарна болест и други здравни последици, ставащи епидемия след 1950-та, могат да се припишат на високата консумация на захар.

Д-р Лъстиг (Dr. Lustig) и други отстояват, че захарта не е просто празни калории, това е отрова. Захарите се добавят към почти всички обработени храни да замаскират неприятните вкусове, да увеличат годноста, да добавят вкус и да ни накарат да купуваме и да консумираме повече мъртва храна, използвайки пристрастяващите качества на захарта.

Д-р Нанси Апелтън (Dr. Nancy Appleton), автор на „Самоубийство със захар“ (Suicide by Sugar), публикува 146 причини, защо захарта разрушава вашето здраве. Засега ще разгледаме само 8 от тях.

(1) Захарта е любимата храна на раковите клетки. Дори и да нямаме рак, всеки от нас има няколко ракови клетки.

Клетките, които имат недостиг на кислород, причинен от високата вътрешна киселинност, започват да се развиват чрез ферментация на глюкоза и искат повече от колкото е необходимо. Защо да ги окуражаваме?

(2) Клетките Кандида (Candida yeast cells) също съществуват в малки количества във всеки от нас. Кoгато те започнат да затрупват нашите пробиотични бактерии, се получава прерастване на гъбички Кандида, което позволява на гъбичките да се просмукват в тялото, създаващи различни видове проблеми за здравето.

Диети за обезкуражаване  и елиминиране на Кандида включват въздържане от всички форми на захар, докато бързият им растеж намалее. Много хора казват, че високите дози захар насърчават Кандида, която е любимата среда на рака.

(3) Обработената захар и фруктоза са без никакво минерално съдържание и изтеглят минералите от нашите тела, включително и зъбите. Също така потискат абсорбцията на минерали, включително магнезий. Магнезият е жизнено важен за повече от 300 процеса за обмяна на веществата и е често в недостатък.

(4) ГМО царевицата се използва за производство на високо-фруктозен царевичен сироп и този процес създава живачен вторичен продукт. ГМО се използва за създаването на захароза (захар). Чистата необработена захарна тръстика съдържа хранителни вещества, но при обработката й се използват много лоши химикали.

(5) Захарта е пристрастяваща. Тя стимулира в централната нервна система невротрансмитерите допамин и серотонин, давайки ни приятно чувство да искаме повече и насърчава за прекомерно ядене на мъртва обработена храна.

(6) Захарта създава повишаване на глюкозата, което кара панкреаса да произвежда повече от нормалното количество инсулин. Това износва панкреаса, намаляйки производството на инсулин, което води до диабет. Диабет тип 2 се дължи на неспособността на тялото да произвежда инсулин, което се дължи на метаболически синдром, поне от части, причинен от висока консумация на захар.

(7) Изтощен, панкреасът не може да осигури достатъчно протеолитични ензими, за да отвори раковите клетъчни стени и да ги направи беззащитни за клетките-убийци на имунната система.

(8) Много хранителни експерти приписват напълняването и сърдечните проблеми на високо-рафинираните въглехидрати и консумацията на захар. И кондензираната захароза във високо-фруктозния царевичен сироп се усвоява първо от черния дроб, който не може да я метаболизира всичката и я съхранява като мазнини, създавайки мазен черен дроб.

Пълнеене, диабет и сърдечни болести стават епидемия след храните без мазнини или с ниско съдържание на такива, когато захарта и високо-фруктозният царевичен сироп се увеличават в обработените храни и напитки.

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *